Rimelig periferiutstyr fra HP

Hewlett-Packard Norge lanserte torsdag en rekke nye produkter for et typisk hjemmekontor. Produktene kjennetegnes gjennom relativt lav pris og lite plassbehov.

Hewlett-Packard Norge lanserte torsdag en rekke nye produkter for et typisk hjemmekontor. Produktene kjennetegnes gjennom relativt lav pris og lite plassbehov.

Hewlett-Packard Norge introduserte torsdag hele 6 nye produkter for hjemmebrukere eller små kontorer.

Det mest omfattende produktet heter OfficeJet 710. Dette er en såkalt alt-i-ett-enhet og er en kombinert fargeblekkskriver, kopieringsmaskin, skanner og fargefaks i ett. Enheten kan også brukes som faks og kopimaskin uten at en PC er tilknyttet, men da kun sort/hvitt-kopier. Fargeprosesseringen gjøres nemlig i PC-en. Med multifunksjonsenheten følger det programvare som skal være spesielt brukervennlig. Dessverre finnes denne kun for Windows 9x/NT.

HP regner med at OfficeJet 710 vil bli populær i arbeidsgrupper på 1 til 5 personer med behov for kompakte løsninger. Også større bedrifter har vist interesse for produktet, ikke minst i forbindelse med hjemme-PC-ordninger.

Enheten har minnekapasitet tilsvarende 50 sider. Skanningsoppløsningene er 300 dpi (punkter per tomme) og 1200 dpi, henholdsvis optisk og interpolert, med 24 bits fargedybde. Utskriftsoppløsningen er på 600x600 dpi i sort/hvitt-modus og 600x300 dpi i fargemodus.

Utskriftshastigheten er på opptil 2 fargesider eller 5 sort/hvitt-sider i minuttet.

En ulempe med OfficeJet 710 er at den mangler fakssplitter. Dette betyr at man må ha en dedikert telefonlinje denne enheten, noe som kanskje ikke gjør den fullt så velegnet for hjemmemarkedet som man kanskje kunne ha inntrykk av fra før.

(((OBS: Tillegg datert 16. februar: Nye opplysninger om dette momentet er gjengitt i en ny artikkel. Se peker i høyre marg til "Multifunksjonsenheten har fakssvitsj".)))

Enheten kobles PC-en via en toveis parallellkabel. Neste utgave av enheten vil trolig også få USB-grensesnitt og muligens også fakssplitter. Prisen på enheten er 5990 inkludert mva.

HP lanserte også to nye blekkskrivere torsdag. Den rimeligste, DeskJet 695C, er HPs inngangsmodell i DeskJet-serien og tar over for DeskJet 690. Denne har utskriftshastigheter omtrent som OfficeJet 710, men har noe dårligere oppløsning på fargeutskriften, 300x 300 dpi. Denne kan imidlertid økes til 600x300 med hjelp av en såkalt fotopatron. Skriveren skal være meget støysvak og leveres med vanlig toveis parallellgrensesnitt. Skriveren har driverstøtte for posterutskrifter. Prisen er 1790 kroner.

DeskJet 880C er en middels dyr blekkskriver. Denne kan skrive ut 8 sort/hvitt-sider i minuttet eller 5 fargesider. Skriveren har både USB- og parallellgrensesnitt. Denne skriveren bruker en forbedret utgave av HPs PhotoREt II-teknologi. Dette betyr at selv om oppløsningen på utskriften - 300 dpi - ofte er høyere hos konkurrerende produkter, skal mindre størrelse på blekkdråpene gjennom PhotoREt-teknologien veie opp for dette.

Prisen for denne skriveren er 2990 kroner. Foreløpig finnes det kun driver for Windows, men en USB-basert Mac-driver skal komme i mars.

Tre nye HP-skannere ble lansert i Norge torsdag. Ifølge Morten Karlsrud, produktsjef for skannere og skrivere ved HP Norge, skal alle tre være enkle å bruke, raske å arbeide med og være av høy kvalitet. De tre skannerne er alle beregnet for hjemmekontoret eller mindre arbeidsplasser. Felles for alle skannerne er den medfølgende OCR-programvaren (Optical Character Recognition) - Precision Scan LT - som også støtter norske bokstaver.

]ScanJet 3200C er den rimeligste skanneren til HP. Den har en optisk oppløsning på 600 dpi og en interpolert oppløsning på 9600 dpi. Grensesnittet er vanlig parallellkabel og prisen er 990 kroner.ScanJet 4200C finnes kun med USB-grensesnitt. Den er utstyrt med tre knapper som er knyttet til spesielle funksjoner på PC-en, blant annet å automatisk legge ved det skannede bildet i en e-post. Skanneren har samme oppløsning som skanneren over og koster 1990 kroner.Den dyreste av de nye skannerne heter ScanJet 5200C. Denne har en optisk oppløsning på 1200 dpi og interpolert oppløsning på 9600 dpi. Denne skanneren har både USB- og parallell-grensesnitt og koster 2490 kroner.

Til toppen