BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rimelig spam- og virussperre

Et dedikert apparat kan være prisgunstig for små og mellomstore bedrifter.

Med dette apparatet kan Cisco tilby vern mot spam og ondsinnet kode for ned mot 40 kroner per bruker per måned.
Med dette apparatet kan Cisco tilby vern mot spam og ondsinnet kode for ned mot 40 kroner per bruker per måned.
4. feb. 2009 - 14:31

Som ledd i sin pågående offensiv i SMB-markedet har Cisco lansert en dedikert boks for å verne mot spam og e-postformidlet ondsinnet kode i organisasjoner med opptil 250 brukere.

«Cisco Spam & Virus Blocker» koples i nettverket mellom brannmuren og e-postserveren. Den gjør ingen forskjell på ulike e-postservere. Det skal ta et kvarters tid å sette den opp, gjennom et webgrensesnitt.

Innretningen kommuniserer kontinuerlig med SenderBase-nettverket til Ciscos Ironport sikkerhetstjeneste IronPort. Ifølge Cisco overvåker dette nettet mer enn 30 prosent av all web- og e-posttrafikk i verden for å avdekke spam og ondsinnet kode. Koplingen til SenderBase innebærer at apparatet oppdateres i forhold til trusselbildet hvert femte minutt.

En fordel med å bruke et dedikert apparat til å sile ut spam og virus fra innkommende e-post, er at det reduserer belastningen på serverne og klientene i nettverket.

Cisco har valgt en salgsmodell der apparat og support selges samtidig. I Norge varierer prisen fra 13 995 kroner for 50 brukere i ett år, til 29 995 kroner for 250 brukere i tre år. I den siste varianten er kostnaden 40 kroner per bruker per år.

Supportavtalen kan fornyes.

Av produktarket går det fram at spam- og virussperren har form av en rackenhet i 1 U høyde, og at den trekker 345 watt. Inni boksen er det to harddisker på 80 gigabytes hver, og en Intel Celeron-prosessor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra