Med dette apparatet kan Cisco tilby vern mot spam og ondsinnet kode for ned mot 40 kroner per bruker per måned.

Rimelig spam- og virussperre

Et dedikert apparat kan være prisgunstig for små og mellomstore bedrifter.

Som ledd i sin pågående offensiv i SMB-markedet har Cisco lansert en dedikert boks for å verne mot spam og e-postformidlet ondsinnet kode i organisasjoner med opptil 250 brukere.

«Cisco Spam & Virus Blocker» koples i nettverket mellom brannmuren og e-postserveren. Den gjør ingen forskjell på ulike e-postservere. Det skal ta et kvarters tid å sette den opp, gjennom et webgrensesnitt.

Innretningen kommuniserer kontinuerlig med SenderBase-nettverket til Ciscos Ironport sikkerhetstjeneste IronPort. Ifølge Cisco overvåker dette nettet mer enn 30 prosent av all web- og e-posttrafikk i verden for å avdekke spam og ondsinnet kode. Koplingen til SenderBase innebærer at apparatet oppdateres i forhold til trusselbildet hvert femte minutt.

En fordel med å bruke et dedikert apparat til å sile ut spam og virus fra innkommende e-post, er at det reduserer belastningen på serverne og klientene i nettverket.

Cisco har valgt en salgsmodell der apparat og support selges samtidig. I Norge varierer prisen fra 13 995 kroner for 50 brukere i ett år, til 29 995 kroner for 250 brukere i tre år. I den siste varianten er kostnaden 40 kroner per bruker per år.

Supportavtalen kan fornyes.

Av produktarket går det fram at spam- og virussperren har form av en rackenhet i 1 U høyde, og at den trekker 345 watt. Inni boksen er det to harddisker på 80 gigabytes hver, og en Intel Celeron-prosessor.

    Les også:

Til toppen