Rimelige 7,2 megapiksler i lomma

Sony lanserte denne uken verdens første digitale kompaktkamera med en bildeoppløsning på 7,2 megapiksler.

Sonys nye Cyber-Shot DSC-P150 vil ifølge selskapet være markedets første digitale kompaktkamera som tilbyr en oppløsning på 3072 x 2304 punkter, det vil si 7,2 megapiksler. Kameraet skal komme på markedet i september og vil selges for under 500 dollar (omtrent 3400 kroner).

Kameraet er 2,5 centimeter tykt og er utstyrt med en Carl Zeiss Vario Tessar-linse med 3x optisk zoom, samt et oppladbart InfoLithium-batteri som skal gi strøm nok for inntil 310 bilder mellom hver opplading.

Kameraer er også utstyrt med en 1,8-tommers LCD-skjerm. Det støtter manuell innstilling av blits og eksponering, men tilbyr også ni forhåndsinnstillinger for blant annet skumring, landskap, snø og fyrverkeri.

Kameraet kan også utstyres for undervannsbruk i dybder på inntil 40 meter. Det kan også utstyres med konverteringslinser for tele- og vidvinkel.

Tilleggsutstyr er også en dokkstasjon, Cyber-shot Station, for å koble kameraet direkte til en TV, PC eller Mac. Enheten inkluderer en trådløs fjernkontroll og vil koste 80 dollar.

Kameraet leveres med et 32 MB stort Memory Stick minnekort, men støtter også minnekort av typen Memory Stick PRO.