BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rimeligere serverprosessorer fra Intel

Intel vil i forbindelse med lanseringen av Coppermine, justere ned forskjellen på prisnivået mellom Pentium III og Pentium III Xeon. I dag koster Xeon-prosessorene langt mer enn de vanlige P-III-prosessorene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 1999 - 02:22

Intel vil ifølge The Register introdusere de nye, Coppermine-baserte Pentium III-produktene den 25. oktober. Selskapet vil da også redusere prisforskjellen mellom de vanlige Pentium III-brikkene og Pentium III Xeon-brikkene som er beregnet for servere og arbeidsstasjoner.

Stykkprisene på de første Coppermine-baserte Xeon-prosessorene vil i kvanta på ti enheter være som følger:

Prosessormodell (Prosessorhastighet/systembusshastighet) Pris i dollar
733 MHz Xeon/133 MHz 865
733 MHz Xeon/100 MHz 806
667 MHz Xeon/133 MHz 688
667 MHz Xeon/100 MHz 632
600 MHz Xeon/100 MHz 533

Dette er snakk om såkalte "Boxed-utgaver", det vil si med påmontert vifte og ekstra garanti. De nevnte Xeon-prosessorene vil ifølge The Register være utstyrt med et sekundært hurtigminne på 256 KB.

Så kan en spørre seg hva som er den egentlige forskjellen mellom disse Xeon-prosessorene og de kommende Coppermine-baserte Pentium III-prosessorene. Den største forskjellen ser ut til å være grensesnittet mot hovedkortet. Mens de vanlige Pentium III-prosessorene fortsatt vil benytte Slot 1-grensesnittet, benytter Xeon-prosessorene det noe mer avanserte Slot 2-grensesnittet.

Om dette er nok til å betale ekstra for Xeon-prosessorene får tiden vise. Det som er klart er at Intel har endret strategien når det gjelder Xeon-prosessorene, antagelig for å forberede markedet for Itanium-prosessoren (tidligere Merced) som ventes å komme i midten av år 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.