Ring billigere via Internett

Telenor Nextra lanserer en ny Internett-basert telefoni-tjeneste for bedriftsmarkedet. Selskapet lover at tjenesten skal gi billigere telefonsamtaler.

Telenor Nextra lanserer en ny Internett-basert telefoni-tjeneste for bedriftsmarkedet. Selskapet lover at tjenesten skal gi billigere telefonsamtaler.

Nextras tjeneste fungerer sammen med de eksisterende telefonsettene som finnes hos bedriftene, noe som ifølge selskapet betyr lavere kostnader og muligheter for å knytte til flere nye tjenester.

- Vi tror på et tjenesteintegrert nettverk som håndterer både tale- og datakommunikasjon, sier markedsdirektør for Nextra i Norge, Diego MacKee. - Ved å satse på vår løsning for IP-telefoni sikrer bedriften en plattform hvor de kan dra fordel av de nye IP-tjenestene med integrert tale, video og datatjenester. I tillegg blir det enklere. De får èn leverandør, èn faktura, døgnåpen kundeservice og flere nye tjenester, sier MacKee. Han kan dermed tilby det Telenorkonsernet øvrig ellers har problemer med; nemlig et billingsystem som ikke kan produsere en totalfaktura for ett selskap som inkluderer alle tjenester.

Nextra setter også ned priser på Internett-baserte telefoni-tjenester, og tilbyr bedrifter med bredbånd gratis samtaler mellom bedriftens kontorer nasjonalt og internasjonalt, billige samtaler til fast- og mobiltelefoner nasjonalt og internasjonalt og overføring av tale over datanettet i steden for det vanlige telenettet.

Selskapet er vel 30 prosent rimeligere i pris enn sine konkurrenter, og kan blant annet tilby minuttpriser til Norden, Tyskland, England, USA og Canada for 50 øre i tillegg til en fast abonnementsavgift.

I dag går rundt fem prosent av verdens telefonsamtaler over IP.

Til toppen