Ring et navn via SMS

Norske Phonename forsøker å erstatte telefon-nummer med navn, ord og uttrykk.

Ring et navn via SMS

Telefonnummer er vanskelige å huske, og for mange var det en redning da mobiltelefonene kom med lagring av navn til hvert nummer. Dermed trenger man ikke lengre å huske telefonnummerne til alle man kjenner.

Det finnes også en løsning for innkommende samtaler. digi.no har tidligere skrevet om Norske Mobile CTI, som blant annet leverer en tjeneste til 1881 som gjør at ukjente innkommende mobilnummer automatisk slås opp.

    Les også:

Når man bare vet navnet på hvem man skal ringe, må man imidlertid gjennom en opplysningstjeneste. Det ønsker det norske selskapet Scandinavian Mobile Technology (SMT) å endre på.

De har laget en tjeneste der mobilbrukere kan sende en tekstmelding for å ringe opp den de ønsker.

- I stedet for å huske nummer til alle landets drosjesentraler, kan du sende en SMS med ”ring taxi” til 1939 og bli automatisk koblet til nærmeste drosjesentral, sier Per Lasse Hauglum, administrerende direktør i Scandinavian Mobile Tehcnology.

Idéen er å erstatte telefonnummer med navn, ord eller uttrykk, og bruke posisjoneringsteknologi til å lokalisere nærmeste aktør knyttet til ordet. Samtalen settes opp automatisk mellom avsender av SMS og den som abonnerer på ordet.

SMT sikter på å tjene penger på å selge ord og uttrykk til bedrifter og offentlige etater som ønsker å bli lettere tilgjengelig. Systemet bruker posisjoneringsmulighetene som ligger i mobilnettet til å avgjøre hvor mobiltelefonen befinner seg og beregner nærmeste forhandler, drosjeholdeplass eller hva det måtte være.

Hauglum har blant annet fått med seg Movation inn på eiersiden. Det er selskapet som Telenor, Opera, Fast, Radionor, Comperio og Birdsstep eier i fellesskap.

Her kan du lese mer om Phonename.