Ring fra låst iPhone

Ny sårbarhet avdekket i iOS 7.

Nødanrop er pålagt å ha på mobiltelefoner, men funksjonen skal normalt bare la deg ringe nødetatene. Hullet i iOS 7 gjør det mulig å ringe hvem som helst, inkludert kostbare samtaler til utlandet.
Nødanrop er pålagt å ha på mobiltelefoner, men funksjonen skal normalt bare la deg ringe nødetatene. Hullet i iOS 7 gjør det mulig å ringe hvem som helst, inkludert kostbare samtaler til utlandet. Bilde: Marius Jørgenrud
23. sep. 2013 - 07:31

Sårbarheten som ble avdekket i nye iOS 7 i helgen lar hvem som helst ringe til et hvilket som helst telefonnummer - fra en tastelåst iPhone.

Ikke er det vanskelig å utføre heller; Du ringer direkte fra kodeskjermens funksjon for nødanrop. Tast inn et hvilket som helst nummer. Deretter trykker du en mengde ganger på den grønne ringeknappen.

Et par dusin trykk bruker å være tilstrekkelig. Du merker det ved at skjermen blir svart og det dukker opp et hvitt eple-ikon. Og nå ringer det i andre enden...

Metoden har rukket å spre seg over det ganske internett. Forbes har forsøkt på to ulike iPhone 5-telefoner i ulike mobilnett, mens digi.no kan bekrefte at det fungerer brillefint her i Norge også, også på eldre iPhone 4.

Dette er den andre iOS 7-sårbarheten som er avdekket mindre enn én uke etter at operativsystemet ble rullet ut.

Ifølge Forbes kan Apple takke Karam Daoud (27), en palestiner bosatt i Ramallah på Vestbredden, for å ha oppdaget hullet.

Som om ikke det var nok så hevder den tyske hackergruppen Chaos Computer Club at de har lyktes omgå den nye biometriske fingeravtrykk-leseren på iPhone 5S.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.