Ring til Skype med telefonen

Snart skal alle kunne ringe til Skype-brukere med telefonen eller mobilen.

Snart skal alle kunne ringe til Skype-brukere med telefonen eller mobilen.

Svenske Skype betatester nå en tjeneste som kalles SkypeIn. Tjenesten skal gjøre det mulig for Skype-brukere å motta innkommende telefonsamtaler fra vanlige telefoner og mobiler. Til nå har kun andre Skype-brukere kunne ringe til de som benytter programvaren.

Med SkypeIn, får brukeren opprettet et vanlig telefonnummer. Foreløpig er telefonnummer i Frankrike, Hong Kong, Storbritannia og USA tilgjengelige, med Skype oppgir at nummer fra flere land vil bli tilgjengelig i løpet av kort tid. Ulempen med å ha et nummer i utlandet er selvfølgelig at det normalt er dyrere å ringe dit.

SkypeIn, som kan ventes å bli operativ innen seks uker, vil koste 30 euro i året eller 10 euro for tre måneder. Dette inkluderer Skype Voicemail, det vil si en telefonsvarertjeneste.

    Les også:

Skype meldte i forrige uke at mer enn én million brukere har tatt i bruk SkypeOut, selskapets betalingstjeneste for å ringe ut til vanlige telefonibrukere. Antallet registrerte Skype-brukere skal nå ha passert 29 millioner, hvor i gjennomsnitt to millioner er pålogget til enhver tid.

Skype-programvaren, som er gratis å laste ned og bruke for å ringe til andre Skype-brukere, er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux og Pocket PC. Støtte for flere plattformer er under utvikling.

Mer informasjon om SkypeIn finnes på denne siden. SkypeIn vil støttes av Skype versjon 1.2. Betautgaven av denne klienten for Windows kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen