Ringcom og Stentofon fusjoneres

Styrene i RingCom ASA og Stentofon ASA vedtok torsdag å fremme forslag overfor selskapenes generalforsamling om at selskapene fusjoneres. Selskapenes generalforsamlinger holdes i mai.

Styrene i RingCom ASA og Stentofon ASA vedtok torsdag å fremme forslag overfor selskapenes generalforsamling om at selskapene fusjoneres. Selskapenes generalforsamlinger holdes i mai.

Hovedpunktene i fusjonsplanen er at navnet på det fusjonerte selskapet blir Stento ASA, og forretningskontoret skal ligge i Oslo. RingCom ASA skal videre være det overtagende selskap, og Stentofon ASA det overdragende, heter det i meldingen som ble sendt ut til Oslo Børs fredag morgen.

Som fusjonsvederlag vil aksjonærene i Stentofon ASA motta én aksje i RingCom ASA pålydende to kroner for 65 aksjer i Stentofon hver pålydende ti øre.

Det nye forslaget til bytteforhold innebærer en relativ verdsettelse av selskapenes egenkapital i forholdet 44,5 : 55,5 (RingCom:Stentofon). Dermed er altså det opprinnelige forslaget om å bytte aksjer i forholdet 1:1 forlatt.

Det fusjonerte selskap vil ha tre forretningsområder;radio, intercom og marine og hadde i 1996 en samlet omsetning på omlag 478 millioner kroner. Salget utenfor Norge utgjør omtrent 75 prosent av det samlede selskapets omsetning for 1996.

Det største forretningsområdet vil være intercom hvor samlet omsetning ved utgangen av 1996 var på cirka 300 millioner kroner. Antall ansatte i det fusjonerte selskap vil være rundt 340, hvorav nærmere halvparten vil arbeide utenfor Norge. Selskapets primærvirksomhet vil være å utvikle og tilby kommunikasjonsprodukter og integrerte kommunikasjonsløsninger. Disse systemene skal inngå i kundens forretningskritiske virksomhet, med sikte på å tilfredsstille kundenskommunikasjonbehov for effektivisering og sikring av liv, helse og verdier, heter det i børsmeldingen.

Som et resultat av fusjonen forventer det fusjonerte selskapet å ta ut synergien innenfor administrasjon, salg/markedsføring, produktutvikling og logistikk.

Følgende aksjonærvalgt styresammensetning er foreslått for det fusjonerte selskapet: Svein Jacobsen (formann), Jan Chr. Opsahl, Jan Engebretsen, Fredrik Vogt Lorentzen og Merkantildata-direktør Tom Adolfsen.

Til toppen