BEDRIFTSTEKNOLOGI

RingCom skuffet - Stentofon på vei opp

De fusjonerende selskaper RingCom og Stentofon rapporterte mandag sine kvartalstall til Oslo Børs. RingCom skuffet med sterkt fallende omsetning og et driftsresultat på beskjedne 1,6 millioner kroner. Stentofon sliter fremdeles med underskudd, men er på rett vei.

Øystein Kvistad
28. apr. 1997 - 13:33

Ifølge børsmeldingen hadde RingCom et driftsresultat på 1,6 millioner kroner i årets første kvartal, mot nesten 3,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapets resultat før skatt var på beskjedne 700.000 kroner, mot 2,8 millioner i fjor.

Foruroligende for selskapet er det også at omsetningen faller. RingCom hadde i de tre første måneden i fjor driftsinntekter på 56,8 millioner kroner, dette er nå redusert med ti prosent til 47,5 millioner.

Styret i selskapet kan imidlertid velge å se positivt på resultatutviklingen - noe det også gjør. Til tross for en svakere salgsutvikling enn planlagt er budsjettet for bruttofortjenestemargin nådd. Samtidig har selskapet snudd fra underskudd i andre halvår i fjor til overskudd nå i første kvartal av 1997.

- Det reduserte salget i virksomhetsområdet intercom sett i forhold til 1996 kan i hovedsak henføres til Sverige i forbindelse med gjennomførte organisasjonendringer. Eksportsalget har vært noe svakere enn planlagt, men

tok seg opp mot slutten av kvartalet. I Norge har salget vært godt. Salget gjennom forhandlere innen radiovirksomhetsområde utviklet seg positivt, og selskapet har styrket sine markedsposisjoner, heter det i styrets beretning.

Heller ikke i Stentofon er det ennå grunnlag for den helt store halleluja-stemningen. Selskapet sliter fremdeles med underskudd, men utviklingen viser en positiv tendens. Omsetningen er på vei opp - fra 56,9 millioner i første kvartal i fjor til 61 millioner i samme periode i år.

Et negativt resultat før skatt på 1,1 millioner kroner er vesentlig bedre enn fjorårets begredelige førstekvartal på negative 3,8 millioner.

- Salget for Stentofons digitale sental AlphaCom er sterkt økende, og selskapet har i 1997 forsert utviklingen av nye applikasjoner for denne sentralen med sikte på å fase den forrige generasjonen sentraler ut av aktivt nysalg i løpet av året. Salget av mindre systemer og av marine produkter har også bidratt positivt til resultatforbedringen. Det nye brannevakueringskonseptet som ble lansert i 1996 har vunnet innpass i det norske markedet, og konseptet lanseres nå i England, Tyskland og Frankrike, heter det i dagens melding til Oslo Børs.

Stentofons driftsresultat for årets tre første måneder skrives også med rødt blekk. Et minus på 100.000 kroner viser imidlertid at selskapet er på rett vei: I tilsvarende periode i fjor hadde Stentofon et negativt driftsresultat på 2,3 millioner kroner.

Styrene i RingCom ASA og Stentofon ASA vedtok 3. april 1997 å fremme forslag til selskapenes generalforsamlinger om at selskapene fusjoneres. Styrene i de to selskapene har innkalt til ordinær generalforsamling 7.mai 1997, hvor fusjonsspørsmålet skal behandles.

- Styret ser frem til denne fusjonen som vil gi et slagkraftig internasjonalt selskap innenfor høyttalende kommunikasjonsystemer. Det nye selskapet blir et norsk, markedsledende selskap i en bransje hvor restrukturering og konsentrasjon er viktig. Selskapet vil ha betydelig spisskompetanse og et verdensomfattende distribusjonsnettverk. Betydelige resultatforbedringer skal oppnås gjennom en felles produktstandard, bedre utnyttelse av ressurser og en kostnadseffektiv organisasjon, heter det i en felles melding fra de fusjonerende selskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.