Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Ringenes Herre-soundtrack på spesielle, blanke CD-er

Musikken til en spesiell utgave av soundtracket fra Atter en konge må du selv laste ned fra nettet.

Nedlasting av musikk over nettet når stadig nye høyder, men metoden Time Warner-selskapet Reprise Records nå tilbyr i samarbeid med Apple, er spesiell.

Plateselskapet tilbyr nå tre innspillbare CD-er utstyrt med etiketter med bilder fra den siste Ringenes Herre-filmen, Atter en konge. CD-ene skal fram til den 5. januar kunne kjøpes gjennom Apples iTunes Music Store for 4,99 dollar, skriver Los Angeles Times tirsdag.

Det er det at mange brukere er vant til å laste ned musikk for å brenne CD-er på egenhånd Reprise Records nå vil utnytte.

- Vi ønsker å tilpasse oss konsumentenes vaner, sier Robin Bechtel, sjef for nye medier i Warner Bros. Records og Reprise Records, til Los Angeles Times.

- Dette har en stund vært det neste, naturlige skrittet.

De blanke platene vil selges i et begrenset opplag, noe som vil gjøre dem relativt eksklusive. Hver av de tre platene vil trykkes i tusen eksemplarer, og hver eneste vil være nummerert. Dessverre er ikke iTunes Music Store tilgjengelig i Norge med mindre du har tilgang på en amerikansk fakturaadresse.

I tillegg til de som selges gjennom Apples musikktjeneste, vil 50 nummererte eksemplarer av hver av platene auksjoneres ut på Ebay, i tillegg vil et antall selges gjennom New Line Cinemas nettsted.

Reprise Records vurderer også å selge blanke plater gjennom vanlige platebutikker i forbindelse med andre utgivelser neste år.