BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ringmar overtar Tele 2

Etter de lovede halvannet år i Tele 2 i Norge overlater Kenneth Gustafsson styringen av teleutfordreren til Henrik Ringmar (30) den 17. mars. Gustafsson skal tilbake i Sverige hvor han skal jobbe mer med selskapets nordiske organisasjonsutvikling.

Frode Eriksen
11. mars 1999 - 12:47

Henrik Ringmar sier til digi.no at hans viktigste utfordring i Tele 2 er å fortsette virksomheten basert på grunnlaget som er lagt.

Kenneth Gustafsson (t.v.) og Henrik Ringmar i Tele 2.
Kenneth Gustafsson (t.v.) og Henrik Ringmar i Tele 2.

- Hovedmålet er i løpet av få år å komme i break-even, aksje eierne sier fortest mulig, og det er de vi jobber for sier Ringmar. Han har som målsetning å styrte Tele 2s rolle som den viktigste utfordreren på telemarkedet til kolossen Telenor/Telia. Første utfordring blir 1. juni da fast forvalg innføres, noe som vil gi oss som operatør størst utbytte. Det er først da telekonkurransen blir reell, mener Ringmar.

- Han sier at det skal jobbes mer med skandinavisk integrasjon av ulike tjenester, og ser også synergieffekter av at Kinnevik-konsernet (der han har jobbet før) både er involvert innenfor telekom og medie-sektoren.

Avtroppende administrerende direktør i Tele 2 Norge, Kenneth Gustafsson mener han overlater et selskap med gode framtidsutsikter, og sa på dagens pressekonferanse at selskapet har en sterk og god posisjon i markedet i Norge. Fusjonsplanene mellom Telenor og Telia har gitt selskapet et ekstra puff med 10.000 nye kunder vis selskapets krisetelefon.

Men han erkjenner også at det er litt vemodig å dra så tidlig fra et selskap han har ledet fra før telemonopolet ble slutt og Tele 2s første leveår i et liberalisert marked.

Gustafsson sier at det ikke har vært jobbet spesielt med å finne en norsk leder av Tele 2s norske virksomhet, og at han selv ikke har vært involvert i rekrutteringsprosessen. Han selv flytter nå tilbake til Stockholm og avslutter tilværelsen som ukependler selv om han fortsatt blir mye på reisefot, siden han skal jobbe med prosess og organisasjonsutvikling innenfor selskapets moderselskap; NetCom ABs hovedkontor i Kistad, men med en nordisk vinkling. - Jeg vil jobbe for en mer nordisk organisasjon, med et godt samarbeidsklima. Vi vil ikke være et svensk selskap i Norge, men et norsk, sier Gustafsson, som gjerne vil ha flere norske ledere i NetCom AB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.