Ringrev skal få gründere på rett spor

IT-veteran Tom Scharning vil hjelpe gründere med manglende ledererfaring i gang med deres prosjekter. Han har gått som sjef fra SPCS-gruppen til å bli rådgiver i daVinci Consulting.

Tom Scharning (40) sluttet som konsernsjef for SPCS-Gruppen fordi han ville jobbe med utvikling og oppstart. Scharning har jobbet som administrativ leder for tunge bedrifter siden 1980-tallet, og vil nå være i stedet med på verdiskapning og gründing.

- Mye av verdiskapningen skjer i en tidlig fase, og her kan jeg hjelpe gründere i gang med råd og utviklingsstrategier, sier Scharning til digi.no.

Han begynte i konsulentselskapet daVinci Consulting i går, og tror han kan bidra med administrativ kompetanse til gründere som mangler ledererfaring.

Scharning har mange råd til de som vil starte for seg selv. Blant annet må gründerne ha tro på konseptet sitt, vilje til å gjennomføre det, men også evne til å være fleksibel og opportunistisk.

Samtidig mener han oppstarterne må være villige til å endre på konseptet sitt. - Samarbeidsvilje mangler hos mange gründere, sier han.

I tillegg må man, ifølge Scharning, vite hvordan teknologien skal selges, hvem som er konkurrentene, hvordan markedet er, kunne snakke så investorer forstår det (det er et annet språk enn teknologi-språket), man må ha et nettverk og man må vite hva som er unikt med teknologien eller produktet man skal selge.

- Det er et håndtverk å bygge opp et firma. Det å skape rutiner, rekruttere de rette medarbeiderne, finne kontorlokaler... Det er mye å tenke på. Min jobb, gjennom daVenture (som er et datterselskap - venture-delen - til daVinci) er å gi gründerbedrifter råd innen den strategiske delen.

Scharning opplyser til digi.no at han også har kjøpt seg inn i selskapet, og eier nå i overkant av to prosent.

Den nybakte rådgiverens første konkrete oppgave i daVinci er forretningsutvikling i GetHLP.

Til toppen