HACKERE

Risikerer 40 års fengsel for Linux-hacking

Amerikaner pågrepet og siktet fem år etter innbruddet.

Linux.com og kernel.org lå nede for telling i lengre tid, grunnet nødvendig opprydning etter hackerinnbruddet i 2011.
Linux.com og kernel.org lå nede for telling i lengre tid, grunnet nødvendig opprydning etter hackerinnbruddet i 2011. Bilde: skjermdump/digi.no
5. sep. 2016 - 10:08

Donald Ryan Austin (27) ble pågrepet av trafikkpolitiet i Miami forrige søndag.

Det forelå da en siktelse mot amerikaneren, knyttet til et hackerinnbrudd på serverne til The Linux Kernel Organization og Linux Foundation.

Dette er forhold som skjedde helt tilbake i 2011.

Innbruddet hos det sentrale nettstedet for utvikling av Linux-kjernen, kernel.org, vekket oppsikt og skapte overskrifter også her på digi.no den gangen.

Arrestordren ble imidlertid først signert av en føderal dommer den 23. juni i år. Her kan du lese rettsdokumentet og tiltalen i sin helhet (.pdf).

Det er uvisst hvorfor FBI og påtalemyndighetene har brukt nærmere fem år på å etterforske saken, og deretter utstede siktelse mot mannen.

Hva motivet bak datainnbruddet kan være, er heller ikke kjent. Det har tidligere vært rapportert at Linux-fellesskapet følte seg rimelig trygge på at kildekoden til Linux ikke var blitt tuklet med.

Risikerer 40 år bak lås og slå

Ifølge tiltalen er Austin mistenkt for å ha plantet rootkitet Phalanx og en trojaner kalt Ebury på flere av Linux-organisasjonens servere i California, samt en privat epostserver tilhørende et av organisasjonens medlemmer.

27-åringen ble i forrige uke løslatt mot en kausjon på 50.000 dollar. Han er beordret til å møte i retten igjen om et par uker.

Hver av de fire tiltalepunktene har en strafferamme på 10 års fengsel. Blir han dømt risikerer dermed Austin opptil 40 års fengsel, samt bøter på opptil én million dollar, pluss oppreisning. Dette fremgår av en pressemelding fra statsadvokaten i det nordlige distrikt av California.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.