Risiko i bakgrunnen

Flere tyngre IT-aksjer fortsetter oppgangen etter hvert som markedet ser mer opp oppsiden enn på risikoen.

Ameritechs "mann i TeleDanmark", John Andersen, har ansvaret for TeleDanmarks satsing i utlandet. I et intervju med Jyllandsposten torsdag uttalte han i dag blant annet at TeleDanmark ville opptre mer aggressivt i Norden i tiden fremover.

Uttalelsen var primært knyttet til TeleDanmarks behov for å "følge sine kunder ut av landet".

Uttalelsen er trolig en av årsakene til at NetCom-kursen løftet seg seks prosent mandag.

Ellers ser NetCom-kursen i likhet med flere andre IT-selskap ut til å få et godt løft etterhvert som investorer generelt har lagt noe av nervøsiteten til side.

Merkantildata opplevde en pen oppgang - på 6,4 prosent - mandag trolig knyttet til resultatfremleggelsen kommende torsdag.

En av dagens absolutte kursvinner ble ASK, med en oppgang på hele 12,3 prosent. Uroen etter bruddet med Multimedia Presentation har lagt seg, og fokus ligger nå helt klart på en forventet sterk vekst i omsetningen den nærmeste tiden.

Tirsdag legger Norman Data og SuperOffice frem sine resultater.

Aksjene i SuperOffice er ikke blant de mest likvide, og ble ikke omsatt mandag.

Visma-aksjen på sin side har vært meget volatil i det siste, men endte tilnærmet uendret mandag. Visma legger frem sine tall onsdag.

Det er verdt å merke seg at de programvare-selskapene som har lagt frem resultater så langt, har kommet med gode tall. Forventningene bør dermed være relativt høye til morgendagens resultater.

Til toppen