JUSS OG SAMFUNN

Riskerer 40 års fengsel

Mannen som krever eierskap til Facebook tiltalt for svindel.

Paul Ceglia risikerer opptil 40 års fengsel, etter at han ifølge påtalemyndigheten i New York har diktet opp en kontrakt som angivelig gir ham eierskap til halvparten av Facebook.
Paul Ceglia risikerer opptil 40 års fengsel, etter at han ifølge påtalemyndigheten i New York har diktet opp en kontrakt som angivelig gir ham eierskap til halvparten av Facebook.
27. nov. 2012 - 09:48

Paul Ceglia (39) gikk i 2010 til søksmål mot Mark Zuckerberg med krav om 84 prosent av Facebook-aksjene.

Påstanden var at Zuckerberg i 2003 inngikk en kontrakt med ham om bistand til å utvikle en nettjeneste kalt «The Face Book», i bytte mot eierskap til halvparten av det ferdige produktet. Ytterligere prosenter skulle bli utløst ved lansering etter et gitt tidspunkt.

Svindel-tiltale

I slutten av forrige måned ble mannen arrestert og siktet for å ha forfalsket og ødelagt bevis i saken. Han er for tiden løslatt mot en kausjon på 250.000 dollar.

Mandag ble 39-åringen tiltalt for samme forhold av en føderal storjury i New York, melder Bloomberg.

Risikerer 40 år

Ceglia må onsdag denne uken møte i retten, der han ifølge tiltalen om overføringsbedrageri og postbedrageri risikerer opptil 40 års fengsel.

Statsadvokaten på Manhattan anfører at han har fabrikkert bevis i saken mot Zuckerberg. Den tiltalte skal angivelig ha manipulert en kontrakt signert av partene ved å legge inn en falsk side, der Facebook-gründeren tilsynelatende lover Ceglia halve selskapet, ifølge Cnet.

Zuckerberg selv har hele tiden avvist påstandene. Hans standpunkt er at ideen til «The Face Book» først ble unnfanget i 2004, og aldri har vært gjenstand for noe samarbeid med Paul Ceglia.

Facebook har med dagens aksjekurs en markedsverdi på rundt 56,2 milliarder dollar eller vel 317,2 milliarder kroner. Ceglias påståtte andel utgjør med dette verdier for nærmere 266 milliarder kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.