BEDRIFTSTEKNOLOGI

Riskorn-implantat kringkaster din ID

VeriChip har samme funksjonalitet som en køfribrikke, men er ikke større enn et riskorn, og plasseres under huden.

5. apr. 2002 - 10:30

VeriChip fra Applied Digital Solutions er en 12 millimeter lang sylinder med en diameter på 2,1 millimeter, og er altså på størrelse med et riskorn. Den fungerer etter samme prinsipp som de langt større brikkene som brukes i veibomsystemer: Når den aktiveres av en ekstern skanner, kringkaster den en radiomelding for å identifisere seg. Skanneren registrerer meldingen og sender den videre til et datasystem.

Brikken implanteres under huden gjennom en rask og enkel operasjon som bare krever lokal bedøvelse og som kan utføres på et alminnelig legekontor. Legen foretar et lite snitt i huden, og plasserer VeriChip ved hjelp av en stor sprøyteliknende innretning.

Applied Digital Solutions hadde opprinnelig håpet å kunne markedsføre VeriChip som et implantert lager for bærerens pasientjournal, slik at helsepersonell i en krisesituasjon kunne få alle aktuelle nøkkeldata direkte fra skanneren. Amerikanske myndigheter avgjorde onsdag at det ikke ville bli gitt løyve for denne bruksmåten, men at VeriChip kan selges fritt så lenge den ikke brukes til annet enn å kringkaste en entydig identifikasjon. Myndighetenes begrunnelse er at ikke-oppdatert helseinformasjon er farligere enn ingen informasjon, og at det ikke kan garanteres at pasientens implantat er oppdatert til enhver tid.

Selskapet har følgelig bestemt seg for straks å sette i gang salget av brikken på disse premisser. Brikken vil prises til rundt 200 dollar, mens skannere kommer i ulike utgaver fra tusen til tre tusen dollar.

I tillegg til identifisering mot digitale helseregistre, tenkes brikken brukt til å overvåke fanger og som erstatning for ID-kort i adgangskontrollsystemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.