BEDRIFTSTEKNOLOGI

RITS: Bred nettsatsing mot bedriftsnorge

De tradisjonelle teleaktørene har vært alt for opptatt av privatmarkedet og fullstendig glemt bedriftsmarkedet når det gjelder tjenester og løsninger på Internett. Det mener i hvert fall ID Network, som nå kaster seg inn i kampen om bedriftskundene med sitt nye konsept; RITS.

Øystein Kvistad
17. des. 1997 - 19:49

RITS står for Remote IT Service og har som utgangspunkt at Internett i seg selv tilbyr lite nytteverdi for bedriftsmarkedet, men at det er tjenestene og produktene som gir nytteverdien.

- Vi har merket oss at det faktisk er et svært mangelfullt tilbud av løsninger som er spesielt tilpasset bedriftsmarkedet, sier direktør Geir Otterbeck i ID Network.

Som ny Internett-leverandør til bedriftsmarkedet skal ID Network tilby mer enn bare aksess. RITS-konseptet omfatter blant annet ende-til-ende-ansvar for datakommunikasjon via Internett, intra- og ekstranett, drift av web-hotell, applikasjonsserverløsninger, ansvar for sikkerhet og adgangskontroll, samt meldingskonvertering og hjemmekontorløsninger - for å nevne noe.

Selskapet mener at bedrifter flest sjelden trenger å gjøre tunge investeringer i Internett- og intranetteknologi på sitt eget nett. Dermed har de heller ikke behov for å tilegne seg spesiell kompetanse om selve teknologien. Ambisjonen til ID Gruppen er at selskapet gjennom RITS skal ta på seg alt av kompetanseansvar for hver kunde og tilby det som trengs av infrastruktur.

Ansvarlig for ID Gruppens internettsatsing, Ivar Hordvik, sier til digi.no at det nye tilbudet også er et viktig ledd i selskapets strategiske posisjonering før teleliberaliseringen trer i kraft ved årsskiftet.

- Vi legger ikke skjul på at vi har ambisjoner om å posisjonere oss på markedet for taletelefoni - derfor har vi også søkt om og fått tildelt eget prefiks (1520, red. anm.) sier Hordvik til digi.no. Han understreker at dette ikke nødvendigvis bare betyr at ID Gruppen vil tilby Internett-telefoni, men like mye vanlig telefoni.

- Vi retter oss direkte mot bedriftsmarkedet, men på sikt kan det tenkes at vi vil tilby taletelefoni indirekte til privatmarkedet gjennom avtaler med f. eks borettslag, sier Hordvik, som fra 1. januar får ny arbeidsgiver. Fra nyttår fusjoneres nemlig de fire aksjeselskapene i ID Norge AS - ID Communication, ID Network, ID Software og ID Økonomiservice - til ett selskap: ID ComNet.

- Virksomheten vil operere under det nye navnet fra 1. januar 1998, mens den formelle fusjonen forventes å være klar innen 1. april 1998, opplyser Hordvik til digi.no.

Siden etableringen i 1985 har ID Gruppen utviklet seg til å bli en av de større privateide dataselskaper i Norge. Gruppen i Norge forventes å ha en samlet omsetning i 1997 på omlag 175 millioner kroner med et driftsresultat i overkant av 7 millioner. For å styrke kapitalgrunnlaget for den forventede veksten, planlegges det en emisjon i det nye selskapet ID ComNet i løpet av 1. kvartal 1998. ID ComNet har i skrivende stund kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.