RLX pakker 336 servere i ett rack

Det er lekket ut detaljer om den nye Transmeta-baserte webserveren som RLX skal kunngjøre tirsdag, og som det skal gå 336 av i ett rack.

RLX Technologies er en av flere amerikanske selskaper som arbeider med ekstra små servere basert på Crusoe-prosessorer fra Transmeta. Det har vært kjent en stund at de ville kunngjøre noe stort - antakelig at de er klare til å levere sitt første produkt - tirsdag 8. mai. Nyheten er avslørt i en detaljert rapport som Linuxgram.com har datert så tidlig som 4. mai.

Ifølge denne rapporten heter det nye produktet RLX System 324 Web Server, og består av en Linux- eller Windows-basert "ServerBlade" med dedikert programvare for å fungere som webtjener. Fysisk består en ServerBlade av et brett med en Crusoe 5600-prosessor i 633 MHz, tre 10/100 Mb Ethernet-utganger og opptil to disker. Brettet monteres i spesielle spor i en rack-enhet med en høyde på tre standardhøyder, altså 3 U. Det går 24 ServerBlades i en slik enhet. Siden et rack er på 42 U, går det altså 14 slike enheter i et rack, og følgelig 336 servere i et rack. Tallet kan sammenliknes med 42 servere i 1 U-høyde, selv om man da bør være klar over at 1 U-servere fra ledende leverandører gjerne har doble Pentium-prosessorer som hver for seg tilbyr langt mer datakraft enn Crusoe-prosessoren. Likevel er det klart at målt i ytelse per kvadratmeter gulvplass, gir RLXs ServerBlades en vesentlig gevinst.

Den andre store gevinsten gjelder strømforbruket. En vanlig 1 U server krever 75 watt. En ServerBlade nøyer seg med 7 til 15 watt, avhengig av hvor hardt den kjøres. Avkjølingen er per 3 U-enhet: 24 ServerBlades tett inntil hverandre krever bare åtte vifter, omtrent det samme som en 1 U server. Følgen er at du får langt mer ytelse per gulvareal, og sannsynligvis sparer strøm.En av de tre nettutgangene på hver ServerBlade er viet drift. RLX integrerer driftsegenskapene mot verktøy fra blant andre Hewlett-Packard og Tivoli. Det antydes også løsninger for klynger og for fordeling av applikasjoner på flere ServerBlades. Det kan antas at hvordan denne teknologien driftes og styres vil få mye å si for hvordan markedet vil ta den i mot.

Prisen på en ServerBlade med Linux og Apaches webserver, skal starte på 1500 dollar, ifølge Linuxgram.

Til toppen