Rnigedlyer blir dyrt for deg såmm skrivr fei.l

Undersøkelser foretatt av digitoday viser at man kan bruke mye penger på ingenting dersom man er dyslektiker (eller bare skriver litt feil av og til) og prøver å bestille ny ringelyd til mobiltelefonen.

Undersøkelser foretatt av digitoday viser at man kan bruke mye penger på ingenting dersom man er dyslektiker (eller bare skriver litt feil av og til) og prøver å bestille ny ringelyd til mobiltelefonen.

Man kan faktisk risikere å blakke seg helt, særlig om man liker ringelyder med rare navn, og ikke er helt stø på rettskrivingen av den ene eller andre grunnen.

"Alle ringelydene koster 8 kroner per stykk. Operatøren fakturerer deg for alle meldinger du sender, så sjekk at meldingen er skrevet riktig før du sender den!"

Dette skriver Jippii på sine nettsider, der man kan bestille ringelyder. Forleden dag var jeg i et så elendig humør at jeg gjorde et forsøk på å bestille en ny ringetone til mobilen. Dessuten begynner resten av redaksjonen å bli temmelig lei av den digitale radbrekkingen av Elvis' Are you loooonesome toooniiight...

Jeg ville ha en ny ringelyd, og jeg var villig til å betale åtte kroner for den. Eller ti. Alt ettersom.

Men når jeg kjenner etter, er jeg ikke villig til å betale 30-40 kroner for ingenting.

Jeg er ikke spesielt dårlig i rettskrivning. Jeg skriver stort sett riktig. Skulle tro at jeg ligger omtrent på gjennomsnittet blant ringelyd-målgruppen når det gjelder grad av rettskrivningsferdigheter.

Likevel har jeg ennå ikke klart å få tilsendt Swwets Baalroom Blits (eller var det Sweet's "Ballroom Blitz"?) til min mobil. Jeg har prøvd fire ganger. Jeg har sendt fire meldinger til 1981, med følgende ordre: tune ballroombl, men ikke mottatt noen ringetone.

Selv mener jeg å ha fulgt bruksanvisningen (en flash-annonse med bilde av et mobildisplay - trinn for trinn - for de som må ha det inn med teskje) til punkt og prikke.

Og hvis det stemmer - det Jippii skriver på nettsidene sine om at man må betale for alle meldinger man sender til operatøren, selv om man ikke mottar noen ringelyd - må jeg betale 36 kroner for ingenting. Eller 836 kroner - hvis jeg prøver 100 ganger til uten å få tilsendt tonen.

Men for kroner 836,- kan jeg jo heller kjøpe en walkman og en gammel Sweet-kassett, og spille den hver gang telefonen ringer istedet.

Det er nå min ringe mening.

Til toppen