Robert Hercz skaffer seg hjelp i mobilkrigen

Teletopia-sjef Robert Hercz skaffer seg nå hjelp til å få opp farten i Teletopia, som eier Norges tredje GSM-nett.

Teletopia-sjef Robert Hercz skaffer seg nå hjelp til å få opp farten i Teletopia, som eier Norges tredje GSM-nett.

Robert Hercz etablerte Teletopia i 1994 og ble et kjent ansikt i mediene etter mange lange kamper mot Telenor i rettssystemet.

Teletopia skaffet seg etterhvert en GSM-lisens og lovet lenge å bygge opp et mobilnett som bare dekket Stor-Oslo. Dette skulle gi lavere utbyggingspriser og dermed lavere ringepriser. Nettet er åpnet, men det har vært nesten helt stille på markedsføringssiden.

    Les også:

digi.no har ringt Hercz flere ganger i det siste, men Hercz har ikke villet uttale seg om hverken planer eller hvor mange kunder han har. Hvordan det går i selskapet er også helt ukjent - Hercz har enda ikke levert inn regnskap for 2004.

Nå viser det seg at det likevel skjer store ting i selskapet.

MTU Gruppen er hovedaksjonær i Comhouse, eieren av telekjedene Klart Svar og Telebutikken. Nå har de inngått en avtale med Robert Hercz om gå inn som aksjonær og å overta styrekontrollen i Teletopias mobilvirksomheter.

- Vi tar over styringen av Teletopias tre mobilselskaper ved at vi får flertall i styrene. På

den måten kontrollerer vi selskapene til tross for at Hercz-familien sitter med over 50 prosent av aksjene i mobilselskapene, sier Stein Matre, gründer og leder av MTU Gruppen til Dagens Næringsliv.

Hva MTU betaler for aksjene er ikke offentliggjort.

MTU Gruppen har 450 ansatte og en omsetning på en milliard kroner. I fjor kjøpte de Tiscalis 22.000 oppringte kunder når Telenor ble pålagt å selge.

- Med Teletopias mobilvirksomhet blir vi en komplett tilbyder på samme nettplattform med alt fra mobiltelefoni, bredbånd, IP-telefoni og fast-telefoni, sier Matre til Dagens Næringsliv.

Teletopia-gründeren er veldig fornøyd med å ha fått MTU Gruppen inn på laget, selv om han måtte gi fra seg styrekontrollen.

- Dette er utrolig spennende. Nå får vi umiddelbart tilgang til et profesjonelt distribusjonsapparat. med i underkant av 100 butikker over hele landet, sier Robert Hercz, gründeren av Teletopia til Dagens Næringsliv.

Til toppen