Promobot

Robot rømte fra russisk laboratorium

Men kom ikke langt.

Robobot V3 på rømmen
Robobot V3 på rømmen (Bilde: Robobot)

Men kom ikke langt.

Under en test i forrige uke ved det russiske selskapet Promobot i byen Perm greide en autonom robot av typen Promobot V3 å stikke av. Dette skriver blant annet BBC News.

Det var robotens posisjoneringssystem som var i sentrum for testen, hvor roboten på egenhånd skulle bevege seg i et område og unngå hindringer. 

«Snek» seg ut

Under testen skal en av ingeniørene ha gått ut av porten til området og glemte å lukke den etter seg. Dette resulterte i at roboten i det stille fant samme vei ut. 

I en pressemelding skriver Promobot at roboten først ble savnet etter 40 minutter. Det viste seg dog at roboten ikke hadde kommet langt. Etter bare 50 meter gikk batteriene tom for strøm, noe som førte til at roboten stoppet midt i gaten utenfor.

 

Resultatet av dette var delvis blokkering av trafikken, mens forgjengere og bilister filmet og fotograferte. 

Med hensikt?

Ifølge BBC News skal enkelte i russiske medier ha uttrykt at det hele har blitt gjort med hensikt for å trekke oppmerksomhet til roboten, som primært skal kunne brukes til å spille av reklamebudskap til omgivelsene, samtidig som at den beveger seg rundt uten å krasje. 

I så fall har selskapet lykkes godt.

I pressemeldingen understreker Promobot at roboten i alle fall lyktes godt med det siste. I løpet av flukten skal den ikke ha kollidert med noe eller noen. 

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen