Roboter og såpe markerer ettårsjubileum for Origo

Telenor Medias Origo-tjeneste feiret ettårsdag onsdag 25. september. En robot som scanner det norske internettet, en sterkt forbedret søkemotor i Origo Index og en såpeopera fra Grünerløkka er høydepunktene i Telenors videre innholdssatsning.

Telenor Medias Origo-tjeneste feiret ettårsdag onsdag 25. september. En robot som scanner det norske internettet, en sterkt forbedret søkemotor i Origo Index og en såpeopera fra Grünerløkka er høydepunktene i Telenors videre innholdssatsning.

- Hovedpunktet i nylanseringen er en helt ny og re-designet Origo Index som er fantastisk rask, sier ansvarlig redaktør Cecilie Norland i Telenor Media til digi:tele.

Origo Index, som er blitt Norges og, ifølge Telenor Media, Europas største indeks over ressurser på internett, har i underkant av 120.000 ukentlige oppslag, og står dermed for mer enn halvparten av trafikken til de redaksjonelle satsningene fra Telenor Media. Teknologien som har vært i bruk til nå kan ikke lenger ta unna for det store volumet data, og selskapet har investert i produktet Verity Topic fra Verity Inc. Det er også gjort en muntlig klarering hos HotBot om videreformidling av forespørsler som ikke gir resultater i Norge.

Origo Index skal dermed fra og med bursdagen den 25.9 kl 12:00 bli en langt raskere og mer funksjonell nettkatalog enn den tidligere har vært. I tillegg til en kraftigere søkemotor får Telenor Media gjennom Verity en robotfunksjon med på kjøpet. Roboten skal ut og på sikt indeksere det meste av det som finnes på det norske internettet.

- Men vi konsentrerer oss om det norske nettet, og skal ikke i første omgang indeksere oss utover landets grenser, sier Ingrid Støver Jensen, redaktør i Origo Index.

I forbindelse med ettårs-jubileet kommer Origo dessuten med Norges første såpeopera på Internett. Føljetongen har fått navnet "Enter", og beskrives som en halvdokumentarisk serie, der også publikum oppfordres til å delta.

http://origo.telenor.no/enter/>

Såpeoperaen kommer i første episode onsdag 25. september, nøyaktig ett år etter at Origo kom på nettet første gang. Serien følger livet til fem unge mennesker som bor på Grunerløkka i Oslo. De fem hovedpersonene starter sitt eget Internett-firma, Enter, i håp om rikdom og suksess. Intriger, kjærlighet, makt og penger er blant ingrediensene som skaper forviklinger for Annfrid, Claudia, Frederik, Lui og Reger. Hvor mye som er fiksjon og hvor mye som er fakta i handlingen vil variere fra episode til episode, men alt presenteres i form av tekst, bilder og videosnutter i episodens ulike scener.

Serien utspiller seg på flere plan. Hver onsdag kommer en ny episode i føljetongen ut på nettet. Dagbøkene til hovedpersonene oppdateres hver dag, og publikum kan selv påvirke handlingen gjennom å sende elektronisk post til redaksjonen, eller ta kontakt med en av personene i serien for å gi råd eller komme med forslag. Dessuten vil man også kunne finne bakgrunnsinformasjon i seriens virtuelle kjeller.

Til toppen