RESULTATERFINANS

Rød dag for IT

Etter flere uker med stabil utvikling beveget IT-indeksen seg ned med 1,9 prosent torsdag i kjølvannet av svake resultattall. - En naturlig reaksjon på oppgangen den siste tiden kommenterer en analytiker.

Eirik Flaa
23. apr. 1998 - 22:31

Mens totalindeksen gikk mot nye høyder torsdag, ble det altså nedtur for IT-indeksen som falt med 29,5 poeng til 1545,8 poeng. Nedgangen skyldes i store trekk svake kvartalstall.

Verst av alle gikk det med Sysdeco Group som etter å ha vært suspendert i morgentimene, meldte at det trolig vil tape 12 millioner kroner i første kvartal. Tapet kommer i hovedsak fra det engelske datterselskapet Sysdeco Solutions (10 millioner) der den tidligere ledelsen angivelig skal ha feilfakturert for å plusse på egne bonuser. Samtidig meldte selskapet at konsernsjef Tor Alfheim går av til sommeren.

Meldingene førte til et fall i Sysdeco-aksjen på 18,3 prosent til 19,20 kroner - og selskapet ble dermed dagens desiderte børstaper.

Nedgang ble det også for Tandberg Data som leverte et kvartalsresultat på 12,9 millioner kroner. I seg selv solid nok, men markedet hadde forventet langt mer. Med konsensusestimater liggende rundt 20 millioner kroner, falt aksjen med 10,7 prosent til 71 kroner.

digi.no spurte administrerende direktør i selskapet, Hans Christian Qvist, om det ikke hadde vært på sin plass å gi signaler om resultatutviklingen til markedet på et tidligere tidspunkt. - Vi gir ikke noen advarsel til markedet så lenge vi ligger på budsjett. De analytikerne vi har vært mest i kontakt med har dessuten truffet rimelig bra, svarte Qvist, og framhevet at analysen til Elcon hadde truffet bra.

En analytiker digi.no snakket med hevdet at de svake resultatene i Tandberg Data også var medvirkende årsak til at Ask falt med 4,5 prosent til 74 kroner torsdag.

- Tandberg-avleggerne har en tendens til å følge hverandre, sa analytikeren, som hadde fullstendig rett - i hvert fall hva gjelder torsdagen.

Svake kvartalstall fra Tandberg ga et negativt utslag på 3,3 prosent i kursen, som endte på 149 kroner. Også i Tandberg Television ble det nedgang torsdag og aksjen falt med 3,8 prosent til 102 kroner.

Lyspunktet torsdag var PC-produsenten Evercom Network, som leverte svært gode tall onsdag ettermiddag. Aksjen falt likevel med halvannen prosent til 45,3 kroner i løpet av dagen, men ordet i markedet skal ha det til at Norse Securities har kjørt denne aksjen så hardt den siste tiden at det var lite kurspotensial igjen å hente.

Det var ny rekordomsetning for året på Oslo Børs torsdag og omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis endte på 3,3 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.