Rødt blant IT-selskapene

Resultatvarselet til Intel etter stengetid igår kveld amerikansk tid rammer europeiske aksjemarkeder hardt.

Selv om Intel var marginalt ned i offisiell handel i går kveld, stupte aksjen 20% i den uoffisielle handelen etter børs. Ringvirkningene av dette forplantet seg til Asia, der særlig Taiwan fikk føle aksjemarkedets vrede. Totalindeksen på Taiwan sluttet ned 4.4%, hovedsaklig pga at indeksen er tungt vektet av chips- og prosessorprodusenter.
Les om Intels problemer:
Intel-svikt ga blodbad i IT


I formiddagstimene idag preges alle europeiske børser av røde tall. Neuer Markt, europas ledende teknologi-børs, er i skrivende stund ned 2.5%, men både Sverige og Finland er ned hhv 2.3 og 4.7%. I Finland veier Nokia tungt med en nedgang på over 5%.

I Oslo er totalindeksen ned 1.7%, men IT-indeksen er ned i overkant av 6%. Alle IT-selskaper selges ned over en lav sko. Opticom er ned nesten 10%, mens videokonferanseselskapet Tandberg er ned over 6%.

Aksjemarkedet i USA er nå inne i "resultatvarsel-sesongen" mellom to regnskapsperioder. Derfor blir det spennende å se om det kommer flere resultatvarsler fra for eksempel PC-produsenter. Intel skyldte hovedsaklig på makrofaktorer i Europa i sitt resultatvarsel og dette kan åpne for flere negative overraskelser.

Til toppen