Rødt blant IT-selskapene

Resultatvarselet til Intel etter stengetid igår kveld amerikansk tid rammer europeiske aksjemarkeder hardt.

Resultatvarselet til Intel etter stengetid igår kveld amerikansk tid rammer europeiske aksjemarkeder hardt.

Selv om Intel var marginalt ned i offisiell handel i går kveld, stupte aksjen 20% i den uoffisielle handelen etter børs. Ringvirkningene av dette forplantet seg til Asia, der særlig Taiwan fikk føle aksjemarkedets vrede. Totalindeksen på Taiwan sluttet ned 4.4%, hovedsaklig pga at indeksen er tungt vektet av chips- og prosessorprodusenter.
Les om Intels problemer:
Intel-svikt ga blodbad i IT


I formiddagstimene idag preges alle europeiske børser av røde tall. Neuer Markt, europas ledende teknologi-børs, er i skrivende stund ned 2.5%, men både Sverige og Finland er ned hhv 2.3 og 4.7%. I Finland veier Nokia tungt med en nedgang på over 5%.

I Oslo er totalindeksen ned 1.7%, men IT-indeksen er ned i overkant av 6%. Alle IT-selskaper selges ned over en lav sko. Opticom er ned nesten 10%, mens videokonferanseselskapet Tandberg er ned over 6%.

Aksjemarkedet i USA er nå inne i "resultatvarsel-sesongen" mellom to regnskapsperioder. Derfor blir det spennende å se om det kommer flere resultatvarsler fra for eksempel PC-produsenter. Intel skyldte hovedsaklig på makrofaktorer i Europa i sitt resultatvarsel og dette kan åpne for flere negative overraskelser.

Til toppen