Røine ferdig med ryddesjauen - Skogen Lund blir publisher

Ansvarlig redaktør i SOL, Niels Røine, har unnagjort ryddejobben i turbulente fire måneder og går tilbake til Schibsted Multimedia. Administrerende direktør Kristin Skogen Lund tar over som ansvarlig redaktør i SOL fra nyttår.

Dette bekrefter Kristin Skogen Lund overfor digi.no mandag morgen.

Lederduoen Røine/Skogen Lund tok over tømmene fra Erik Hagen i begynnelsen av september. Den gang uttalte konserndirektør Sverre C. Munck i Schibsted Multimedia til digi.no at lederkabalen var tenkt å være permanent (se peker til relatert sak i margen til høyre).

Skogen Lund understreker i dag at det ikke ligger noe dramatikk i jobbskiftet. De ansatte i SOL har visst om Røines retrett til Schibsted Multimedia i flere uker, og fremdeles skal Røine samarbeide tett med Skogen Lund.

Skogen Lund legger til at hun er glad Røine har vært i SOL denne høsten.

- Det har vært en styrke, da jeg selv mangler redaksjonell bakgrunn, sier hun.

- Niels Røine hadde som oppgave å få nye SOL på beina, og nå er den jobben gjort. Det er ikke dermed sagt at vi nå skal hvile på våre laurbær. Nye utfordringer venter over nyttår. Vi skal få et bedre produkt, og bedre innhold. Det vil ikke satses på egenprodusert redaksjonelt stoff, men desking og redigering av andre innholdsleverandørers saker.

Kristin Skogen Lund sier til digi.no at hun ikke aktivt skal være redaktør, men at hun må drive et mer aktivt lederskap for SOL-staben, og at hun blir juridisk ansvarlig for innholdet i tillegg til å være administrerende direktør. Restruktureringene er unnagjort, og dermed blir det mer frigjort tid.

Hun forteller at alt nå peker i riktig retning. SOL ligger godt an i forhold til de målene som ble satt for dette halvåret.

Konserndirektør Sverre Munck er den som får gleden av Røines kompetanse i tiden fremover. Munck sier til digi.no at ryddejobben i SOL nå er ferdig.

- Niels har vært med på å komme med et nytt produkt, og i denne fasen har det vært viktig å ha ham på plass. Han går nå over i et etablert nordisk forum for produksjon i danske, svenske og norske SOL.

Til toppen