BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rolf Nordhagen vil brenne 0.000 for å få Turkmenistan på nett

- Universitetene og høyskolene i tidligere sovjetrepublikker som Turkmenistan og Ukraina har ikke forbindelse til Internett, sier Internett-pioner Rolf Nordhagen ved USIT. - Kontakt meg hvis du synes dette er så opprivende at du vil gjøre noe med det.

Eirik Rossen
19. nov. 1999 - 15:26

Nordhagen sier det trengs 500.000 dollar for å bygge et akademiske nettverk i land som Turkmenistan og Ukraina. Hittil har han og hans medaksjonister greid å reiste 200.000 dollar.

- Turkmenistan er et land på over fire millioner innbyggere. Det har en rekke universiteter og høyskoler. Sovjetunionen satset på utdanning. Alle kommunikasjoner var sentralisert. Nå er de ikke lenger sovjetborgere, men turkmenere, og de må stå på egne ben. Internett er bare en dårlig analog linje til Moskva.

Et oppslag i siste utgave av CIA World Factbook forteller at telefonlinjen til den internasjonale svitsjen i Moskva nylig ble supplert med en satellittforbindelse til Tyrkia. Det er heller uinteressant for fattige akademikere.

- Situasjonen er tilsvarende i Ukraina. Der er det 120 universiteter, men ingen akademisk forgrening av Internett. De har ikke engang IP-forbindelse seg i mellom.

Nordhagen har brukt mye av livet sitt på å bygge ut akademiske nett i Norge og hjelpe forskere og studenter til å utnytte Internett som internasjonal kilde til informasjon og kontakt. Nå er tiden kommet for innsats østover.

Men han trenger hjelp. Kanskje nettopp fra deg. Klikk her: Rolf Nordhagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.