BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rolig virushalvår (men det er bare en overgang)

Første halvår 2003 var relativt stille virusperiode, med "bare" to store epidemier. Freden er bare en overgang, mener viruseksperter, som nå advarer om nye og farligere virus.

16. juli 2003 - 08:55

De to virusepidemiene som fant sted i årets første seks måneder involverte ormene SQL Slammer og Bugbear.B.

I Panda Softwares halvårsrapport klassifiseres halvårsperioden vi har bak oss som en overgangsperiode, hvor vi så de første signalene på nye virustrender. Ormer som praktiserer sosial ingeniørkunst og sniker seg inn gjennom kjente svake punkter er riktignok dominerende, men en annen type ondsinnet kode begynner å spre seg: Hybrider av ormer og trojanske hester.

Den hyppigste infeksjonen databrukere ble utsatt for de første fem månedene var Klez.I, men i juni kom Bugbear.B, som er nettopp en slik hybrid.

Hybridene tar med seg det verste fra begge verdener. Ormekomponenten lar dem spre seg raskt via epost og internett, mens trojankomponenten lar dem gå i dekning og utføre innside-aktiviteter på maskinen din, som å kontrollere visse porter og sørge for at de står åpne for hackere. Andre uvaner er å stjele konfidensiell informasjon, kundedatabaser, bakkonti- og kredittkortnumre for eksempel.

SQL Slammer var en annen internasjonal landeplage. SQL Slammer gikk på SQL-servere, og skapte et betydelig kaos på Internett.

Denne type aktivitet krever nye beskyttelsesmekanismer, mener Panda, og anbefaler personlige brannvegger, inkludert sin egen som er er en del av Panda Antivirus Platinum 7.0.     Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.