Roma by tar de første skritt mot Linux

Et pilotprosjekt i Roma by kan ende med at alle kommunens servere og PC-er overføres til Linux.

Et pilotprosjekt i Roma by kan ende med at alle kommunens servere og PC-er overføres til Linux.

Den italienske avisa La Repubblica melder at myndighetene i Roma i mai setter i gang et prosjekt som på sikt kan føre til at alle kommunens servere og PC-er bytter fra Windows til Linux.

I et intervju med avisa, forteller informasjonsbyråd ("assessore alla Comunicazione") Mariella Gramaglia at prosjektet er motivert av to hensyn. Dels ønsker man å spare penger ved å gå over til gratis programvare, dels ønsker man prinsipielt å spre seg på flere plattformer og flere leverandører. Hun understreker at man vil ta korte skritt om gangen, og hele tiden ha et øye for i hvilken utstrekning reduserte lisenskostnader oppveies av økte utgifter til opplæring.

– De første forsøkene vil bli innen e-post, avtalehåndtering og andre interne fellestjenester, forklarer hun.

Dessuten vil eksternt rettede debattfora og nyhetsgrupper håndteres av Linux-baserte servere.

– Det dreier seg om et politisk valg, sier hun, og peker på at det er tverrpolitisk enighet i bystyret.

På sikt kan det også bli aktuelt å endre plattformen på Romas 9500 PC-er. Gramaglia understreker samtidig at poenget ikke er å distansere seg fra Microsoft.

– Microsoft vet godt hvor høyt vi setter dem. For eksempel sponser de et kommunalt program for IT og eldre. Vi vil fortsette å samarbeide med dem på forskjellige prosjekter, sier hun til La Repubblica.

    Les også:

Til toppen