FORBRUKERTEKNOLOGI

– Rømmer Android-brett

Asus, Acer og Dell skal være iferd med å endre nettbrettstrategi.

Acer er en av aktørene som skal være iferd med å endre sin nettbrett-strategi, ifølge Digitimes. Spørsmålet er om de bare vil droppe Android til fordel for Windows 8, eller gå helt ut av markedet.
Acer er en av aktørene som skal være iferd med å endre sin nettbrett-strategi, ifølge Digitimes. Spørsmålet er om de bare vil droppe Android til fordel for Windows 8, eller gå helt ut av markedet. Bilde: Acer
21. nov. 2011 - 07:27

Den taiwanske nyhetstjenesten Digitimes, kjent for gode kilder hos komponentleverandører i Asia, meldte før helgen at de store PC-produsentene er på vei ut av nettbrett-markedet.

OPPDATERT: Asus og Dell tilbakeviser at de skal ut av Android-baserte nettbrett.

Ikke navngitte kilder sier til nyhetstjenesten at aktører som HP, Acer, Asustek og Dell ikke ser at de har noen konkurransefortrinn fremfor aktører som Apple, Amazon og Barnes & Noble. Det som er fellesnevneren for de tre sistnevnte er at de sitter på store mengder innhold som selges via deres nettbrett.

Digitimes kilde sier at ettersom aktører som Amazon og Barnes & Noble har sin forretningside å selge innhold, ikke selve nettbrettene de blir servert på, vil de til slutt kunne tilby nettbrett gratis til sine kunder. Amazons nye nettbrett, Kindle Fire, ble sendt ut til kunder forrige mandag med en prislapp i USA på 199 dollar. En iPad 2 koster tre ganger så mye.

Det sier seg selv at dette er et marked det vil være svært tungt for PC-gigantene å konkurrere i. Så langt er det bare Samsung som har klart å gjøre seg til en viktig utfordrer for Apple, med sitt omstridte nettbrett Galaxy Tab 10.1.

Den britiske avisen The Guardian tolker Digitimes kilde dithen at de store PC-produsentene vil satse på Windows 8 og utsetter derfor sine planlagte nettbrettsatsninger som var påtenkt å kjøre på Android.

Microsoft satser tungt på at nettbrett-markedet vil være viktig i årene som kommer, og Windows 8 skal være skreddersydd for å brukes på en berøringsskjerm.

Håpet er kanskje at forbrukerne i massemarkedet vil la seg lokke av trygge Microsoft enn Android, særlig med tanke på tilgjengelig programvare, app-er og muligheter.

For PC-produsentene er det imidlertid en kamp om å levere produkter som har høyere margin enn en PC eller laptop. The Guardian skriver at en standard PC fra de store produsentene, gir en fortjeneste på 40 dollar, på en gjennomsnittspris på 800 dollar. Om nettbrett med Windows 8 vil hjelpe de store aktørene vil bare tiden vise.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.