Romsdalsinvestorer gir rødt kort til Fotball247

De fleste investorene i Sports Mail kom fra Romsdal i Møre og Romsdal. Nå er de forbannet på konkursen, den manglende informasjonen og at de stolte på at Gjelsten hadde gjort en god investering.

Romsdal var rene gullgruven for Sports Mail AS. Da selskapet skulle hente inn penger i begynnelsen av år 2000, var mange romsdalinger mer enn villige til å kapitalisere opp Internett-selskapet.

- Vi kunne ha hentet inn langt mer enn det vi gjorde, sier Roy Nordanger, daværende administrerende direktør i Sports Mail, til digitoday.no.

Men det kan romsdalingene være glad for at selskapet ikke gjorde. For allerede året etter, i januar 2001, var selskapet konkurs. Det var Bjørn Rune Gjelstens inntreden i selskapet som satte fart på sakene. Ryktene svirret om Internett-konseptet ville sende selskapet til himmels, blant annet fordi en ikke navngitt kjendis skulle være på vei inn.


Da Gjelsten var i forhandlinger om inntreden, var emisjonen allerede godt i gang.

Investorene fra Romsdal kjøpte aksjene sine for 2,50 kroner stykket. Gjelsten fikk sine for 1,25 kroner. Altså halv pris.

digitoday.no har vært i kontakt med flere investorer som føler seg snytt av Sports Mail og det som har skjedd.

Ingen ville ha navnet sitt publisert.

- Informasjon fra selskapet? Det fantes ingen informasjon fra selskapet, sier en investor til digitoday.no.

Ingerid Ulstein, administrerende direktør i Ulsmo AS, var en av de store aksjonærene i Sports Mail. Hun sier følgende om selskapet:

- Vi ringte med jevne mellomrom til selskapet. Dette var et unotert selskap, og de har generelt en tendens til ikke å gi ut så mye informasjon til sine aksjonærer. Man må være litt pågående, sier Ulsmo-direktøren til digitoday.no.

- Det vi sitter igjen med i ettertid, var at informasjonen vi fikk var for optimistisk. Vi fikk ikke inntrykk av den dårlige økonomiske situasjonen før emisjonen på høsten. Da vi garanterte for en emisjon i desember trodde vi at situasjonen var en annen enn det som var realiteten. Vi ble informert om at det var en inntektssvikt uken før selskapet gikk konkurs, sier Ingerid Ulstein til digitoday.no.

Andre aksjonærer forteller den samme historien. Informasjonen fra selskapet var altfor optimistisk, mener noen. Andre mener at aksjonærene ble ført bak lyset og fikk misvisende informasjon.

- Vi fikk jo alltid høre at det sto bra til med selskapet. I desember, måneden før selskapet gikk konkurs, fikk vi et brev der det sto at "selskapet hadde en meget spennende tid foran seg." Hvis skifteretten er spennende så... sier en investor som ikke vil stå frem med navn.

Romsdalingene digitoday.no har snakket med er også sjokkert da det kom frem etter konkursen at selskapet ikke eide rettighetene til domenenavnet Fotball247.com.


- Aksjonærene puttet jo millioner kroner inn i etableringen av dette merkenavnet. Våre penger gikk til å sende TV-reklamer med merkevarenavnet, og så er det ikke selskapet sitt!, sier investoren og får støtte blant andre.

Det ble aldri opplyst om denne avtalen.

- At de kunne starte opp igjen bare timer etter konkursen med det samme er helt vilt, sier en annen investor.

Gjelstens rolle er det også mange som undrer seg over.

- Man trodde jo at Gjelsten var en langsiktig investor. Men det han gjorde, med disse avtalene, viser jo at han bare skulle ha en kjapp gevinst, mener en investor.

At Gjelstens selskap Farian Investment LTD fikk kjøpe aksjer til ti øre stykke reagerer også mange av romsdalsaksjonærene på.


Til toppen