Romslig harddisk-mobil fra Samsung

Samsung annonserte mandag en ny mobiltelefon med rekordstor harddisk-basert lagringsplass.

Samsung annonserte mandag en ny mobiltelefon med rekordstor harddisk-basert lagringsplass.

Samsung annonserte i går smarttelefonen SGH-i310, som skal bli verdens første utstyrt med en 8 GB stor harddisk. Selskapet har også tidligere vært først ute med å tilby mobiltelefoner blant annet 3 GB harddisk.

SGH-i310 vil være basert på den nyeste utgaven av Windows Mobile 5.0 for Smartphones. Den vil støtte en rekke musikk- og videoformater, inkludert MPEG4, H.263, MP3, AAC, ACC+, ACC+(e), WMA, WAV og OGG. Brukeren skal også kunne gjøre videoopptak med mobilen i MPEG4 og H.263 med "high quality resolution".

Den har en dedikert knapp for betjening av musikken.

Mobilen vil opptre som en vanlig USB-basert lagringsenhet når den kobles til en PC. Den støtter Bluetooth, inkludert Bluetooth Stereo (A2DP) og Bluetooth Printing, samt dataoverføring over mobilnettet ved hjelp av Edge.

Mobilen vil være utstyrt med et 2 megapiksel kamera med blits. Det skal ha TV-utgang og vil også støtte bruk av microSD minnekort for ekstra lagringsplass.

Skjermen vil være på to tommer og har QVGA-oppløsning (240x320 piksler) med støtte for 65 tusen farger.

Mobilen vil ha målene 111,9 x 48,5 x 19,8 mm og veie 120 gram.

Den skal komme på markedet i Europa i løpet av andre halvdel av 2006. I første omgang vil den bli vist fram under CeBIT-messen i Hannover som starter på torsdag denne uken.

Til toppen