Ronaldo sparker i gang dansk verktøy til mobil

En dansk teknologi for å overføre innhold til mobil, har fått et kjærkomment spark fra Ronaldo.

Ronaldo sparker i gang dansk verktøy til mobil

En dansk teknologi for å overføre innhold til mobil, har fått et kjærkomment spark fra Ronaldo.

I 2001 tenkte norske Øivind Horpestad seg at et intelligent lite apparat kunne brukes til å laste mobiltelefoner med innhold og innstillinger. Erfaringen allerede da var at nedlasting av programvare og komplisert innhold kunne være nærmest uoverkommelig for mange brukere, og at også nedlasting av konfigurasjoner og innstillinger over mobilnettet kunne by på problemer.

I London i 2005 sendte Horpestads selskap Celljump, som siden etablerte seg i København, ut pressemeldingen som lanserte den lille enheten MCP – «Mobile Content Provider».

I februar 2006 meldte Celljump om en avtale med CA: Programvaregiganten hadde funnet at MCP-en var en hensiktsmessig måte å distribuere antivirus for avanserte mobiltelefoner, og inngikk en samarbeidsavtale der eTrust Antivirus kunne leveres på en MCP.

Siden har blant annet Nokia tydd til Celljumps MCP for å distribuere spillpakker til mobiltelefoner. Hver pakke inneholder fem spill, fem bakgrunnsbilder og fem animasjoner.

I dag kom en gladmelding fra Celljump: PolarisSports, Ydreams og Manchester United Megastore lanserer mobilspillet Cristiano Ronaldo's Underworld Football på selskapets MCP.

I meldingen sier den portugisiske fotballstjernen at han er særdeles fornøyd med både spillet og at den distribueres på en MCP.

Prinsippet for MCP er svært enkelt: Enheten koples til en mobiltelefon over en eldre type seriell kopling, over USB eller over en infrarød forbindelse (IrDA). MCP-en gjenkjenner mobilen automatisk. Tastene og skjermen på MCP-en brukes til å velge hvilket innhold som skal overføres fra MCP-en til mobilen.

Celljump mener MCP-en også kan brukes til å overføre korrekte innstillinger for GPRS, MMS, UMTS og så videre til mobilen. Her fungerer det slik: MCP-en gjenkjenner mobiltelefonen, og brukeren bruker tastene og skjermen på MCP-en til å velge operatør.

Celljump opplyser at en MCP kan innstilles på automatisk å overføre en bestemt gruppe filer, avhengig av merke og type mobiltelefon. Videre kan en MCP brukes til å bryte opp operatørers SID- og SIM-løser.

Innholdsleverandører som er redd for at MCP-en kan misbrukes til å lade flere mobiltelefoner, kan innstille på at en gitt MCP låses til IMEI-nummeret til den første mobilen den overfører filer til. En annen mulig begrensning er å tillate bare et visst antall nedlastinger.

Celljumps MCP tilbyr en løsning på høyst reelle problemer. På den andre siden har den allerede en utfordrer som kan virke mer tiltrekkende på mange, og som åpenbart er billigere: Innhold forhåndslastet på minnekort, og som åpnes helt eller delvis gjennom en kryptert transaksjon over mobilnettet, som enkelt kan knyttes til en betaling.

    Les også:

Til toppen