JUSS OG SAMFUNN

Ros til Norge for e-forvaltning

En OECD-rapport slår fast at de nordiske landene gjør det best.

27. okt. 2009 - 07:50

Oslo (NTB): Bredbåndsutbygging og elektroniske rapporteringssystemer gjør at Norge havner på pallen i OECDs rangering av elektronisk forvaltning.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har rangert sine 30 medlemsland etter hvem som er best på elektronisk forvaltning i offentlig sektor. Her troner de tre nordiske landene på topp, med Norge på tredjeplass.

– Regjeringen har satset målrettet på å få alle med i kunnskapssamfunnet, på bredbåndsutbygging og på fornying av offentlig sektor med IKT. OECD-rapporten viser at dette har vært riktig og viktig. Dette er både gledelig og inspirerende, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

I rapporten Government at a Glance 2009 slås det også fast at næringslivet har redusert tiden de bruker til å rapportere til myndighetene med 1.200 årsverk de siste ti årene. Mesteparten kom i perioden 2005-2007 og tilskrives innføringen av elektronisk rapportering via Altinn.

Norge har dobbelt så stor andel av arbeidsstyrken ansatt i offentlig sektor enn gjennomsnittet for de 30 industrilandene i OECD.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.