Rosaindex er til salgs

Tvenge-brødrene skal selge Rosaindex, og budkrigen ligger an til å bli knallhard.

Tvenge-brødrene skal selge Rosaindex, og budkrigen ligger an til å bli knallhard.

  • digi

Konkurrenten til Gulesider.no er til salgs, og det kan ligge ann til en skikkelig budkrig, melder dn.no.

Rosaindex.no har en lang rekke finanskjendiser på aksjonærlisten, både brødrene Torstein og Øystein Tvenge, Robert Keith, Thomas Fussell og Arne Blystad. De kan trolig forvente seg en pris på over 150 millioner kroner. Selskapet går med solid overskudd.

Å selge nå kan være et svært gunstig tidspunkt, for det er minst tre aktører som satser knallhardt på dette markedet for tiden. Katalogtjenester på nett er i vekst. Gulesider.no fra Findexa er størst, med omsetning på 180 millioner, en oppgang på 27 prosent i 2004. Men Eniro har lansert eniro.no som en direkte konkurrent og har mye vind i seilene. Søketjenesten deres Kvasir er delvis også en konkurrent, og sammen med sol.no omsatte de for i overkant av 160 millioner kroner i 2004, opp 56 prosent fra året før. Samtidig har Telenors gamle tjeneste Opplysningen AS varslet at de vil satse mer på internett og relansere sine søketjenester.

Budsjettet til Rosaindex for 2005 er i følge dn.no en omsetning på 60 millioner kroner og 15 millioner kroner i overskudd, etter en omsetning på 39 millioner kroner og et overskudd på 9,4 millioner kroner i 2003.

Med en pris på ti ganger resultatet, kan Rosaindex-eierene få over 150 millioner kroner for selskapet.

Findexa innrømmer at de er i samtaler med Rosaindex, og Opplysningen AS bekrefter også samtaler.

Rosaindex regner med å være solgt innen to-tre måneder.

Til toppen