Rosaindex solgt til Findexa

Prisen ble vesentlig lavere enn det ble spekulert om.

Prisen ble vesentlig lavere enn det ble spekulert om.

I slutten av februar signaliserte finanskjendisene som eide Rosasider, at de ville selge. Blant eierne var Tvenge-brødrene, Arne Blystad og Optikoms Thomas Fussel og Robert Keith. Det ble antydet at prisen kunne bli så høy som 150 millioner.

Nå er selskapet RosaIndex solgt til Findexa, og kjøpesummen vil maksimalt ende opp på 72,5 millioner kroner, melder dn.no. Summen skal etter planen betales 50 prosent med Findexa-aksjer, og 50 prosent med kontanter.

Den endelige prisen vil påvirkes av salgsveksten i 2005. Det er ennå noen forbehold før avtalen er helt i boks.

Findexa eier fra før Gule Sider, både på nett og i katalogform. På nettet møter de, tross oppkjøpet, stadig tøffere konkurranse om det lukrative markedet for nyttesøk og katalogtjenester.

Deres største konkurrent er Eniro, som driver Kvasir.no og Eniro.no, i tillegg til sol.no. I tillegg har Opplysningen meldt seg på internettkampen igjen, med tjenesten opplysningen1881.no. Dessuten er Google i ferd med å bygge opp et norsk kontor og vil om kort tid lansere dette.

Mesteparten av Findexas omsetning kommer fremdeles fra papirvirksomheten, men etter oppkjøpet regner de med at 20 prosent av inntektene vil komme fra nettprodukter.

RosaIndex har ca. 26 000 kunder, og rapporterte i 2004 en omsetning på 44 millioner kroner.

Til toppen