BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rosengren: - Det blir nok fusjon

Næringsminister Björn Rosengren fortalte til den svenske riksdagen i dag at fusjonen nok blir noe av. Samtidig er det klart at dagens planlagte møte mellom Rosengren og hans norske kollega, Dag Jostein Fjærvoll er utsatt til onsdag.

Frode Eriksen
14. des. 1999 - 14:13

Fusjonen blir nok fullført, sa Sveriges næringsminister Björn Rosengren da han forklarte seg for Riksdagens næringslivskomité tirsdag. Blant de som er grundig lei det som av stadig flere medier kalles for en farse er lederen for denne komitéen, Per Westerberg (Moderaterna). Han sa tidligere tirsdag at hele avtalen må skrives om dersom det skal være mulig å få den i havn.

Verken Rosengren eller hans norske kollega Dag Jostein Fjærvoll har sagt særlig mye om møtet de to hadde mandag kveld på Arlanda, men de to skulle etter planen møttes på nytt tirsdag for å fortsette samtalene, denne gangen på Gardermoen. dette møtet er nå utsatt til onsdag.

Dagens Industri skriver imidlertid i dag at Rosengren egentlig ikke ønsker noen fusjon, til tross for tidligere muntlige og skriftlige forsikringer (senest i oktober) om at fusjonen går etter planen med utgangspunkt i aksjonæravtalen. Avisen skriver at samtalene nå skjer fordi en fra svensk side ikke ønsker å bli fremstilt som de som ga Telenor/Telia nådestøtet.

Likevel har både Rosengren og Fjærvoll karakterisert samtalene de har hatt som "svært gode".

Samtidig sliper begge eiernes advokater sine argumenter, som trolig blir diskutert av statsrådene under møtene de to har. Den norske regjeringen har gjennom advokatfirmaet BAHR fått en betenkning, som ifølge Dagbladet konkluderer med at Norge ikke kan kreve Telenor/Telia-fusjonen oppløst, og at svenskenes avtalebrudd ikke er alvorlige nok.

Uansett gjenstår en rekke problemer som må løses, og inntil da gasser mediene seg i den ene historien "bedre" enn den andre. Den London-baserte næringslivsavisen Financial Times, beskriver situasjonen med ordene: "Såpe. Sirkus. Farse. Katastrofe. Mareritt."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.