Roser teletilsynet for press på Telenor

Lederen i samferdselskomiteen, Petter Løvik (H), roser Post- og teletilsynet, som vil begrense bredbåndsprisene til Telenor.

Lederen i samferdselskomiteen, Petter Løvik (H), roser Post- og teletilsynet, som vil begrense bredbåndsprisene til Telenor.

Leder for Stotingets samferdselskomité, Petter Løvik (H), gir ros til Post- og teletilsynet (PT), som i begynnelsen av juli annonserte at den tar grep for å hindre Telenor i å ta for høye priser for bredbåndslinjene de leier ut til konkurrentene. Løvik mener at reduserte priser vil spare kundene for 500 millioner kroner i året.

    Les også:

Løvik hevder i en pressemelding at Høyre lenge har kjempet for mer konkurranse og lavere priser i telemarkedet, og at Post- og teletilsynet har vært et viktig verktøy i dette arbeidet.

Han mener at Telenor av historiske grunner har en unik distribusjonskanal, spesielt kobbernettet, noe som gir Telenor et spesielt ansvar for ikke å skvise ut konkurrentene ved bruk av grovt urimelige priser i nettet.

Løvik mener også at det er god konkurranse i mobil- og fasttelefonimarkedene, en at bredbåndsnettet har vært ganske høyt priset.

- Vi har nå gode regelverk både for telesektoren og for konkurranse generelt, sier Løvik, og understreker samtidig at samarbeidet som pågår mellom PT og Konkurransetilsynet for å bedre konkurransen er svært viktig. Han mener at telebransjen er dominert av svært får store aktører, og at det er viktig for kundene at også de mange små kan få slippe til. Dette mener Løvik vil gi kundene et bedre tilbud og lavere priser.

Til toppen