BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rosing: Nominasjonene er klare

Nå er de tre nominerte til den viktigste Rosing-prisen klare. De nominerte selskapene til Kreativitetsprisen er (i alfabetisk rekkefølge) Graef Computer AS, Metaphor Systems AS og Mitec AS. Alle tre er relativt små, gründer-baserte bedrifter.

Pål Leveraas
17. jan. 1997 - 09:30

Den Norske Dataforenings Kreativitetspris (Rosing-prisen) deles ut under Software 97. Vinneren får masse hederlig omtale, retten til å benytte Rosing-logoen i markedsføringen, samt en hyggelig liten sjekk på 100.000 kroner.

Det var rekordsøking til prisen i år. Hele 39 kandidater meldte seg på i konkurransen. Juryen valgte først ut ti kandidater. Disse ti ble så silt ned til tre etter at en besøks- og presentasjonsrunde var gjennomført. I skrivende stund er det ikke avgjort hvem som blir den endelige vinneren av den høythengende prisen. Det avgjøres først neste uke, og offentliggjøres den 5 februar.

Men her er de tre nominerte (klikk på selskapsnavnet for mer utfyllende artikkel):

Graef Computer AS: Graef Computer har laget et sett produkter under det felles produktnavnet "Platform". Dette er et programsystem som består av verktøy for å utvikle internett/intranett-applikasjoner. Produktet gjør det enkelt å knytte web-applikasjoner opp mot "real-time" data fra større, proprietære systemer.

Platform består av fire komponenter: Internet WorkShop, Web Wizard, Web ActionServer og Intranet. Totalt sett gir de fire produktene et miljø for objektorientert utvikling, datafangst og -strukturering, kommunikasjon mot

interne databaser og intranett-funksjoner som internavis, telefonlister og markedsføringsinformasjon.

Graef består av 12 personer fra syv forskjellige land. Selskapet ble nylig kjøpt opp av et finsk selskap. Blant de norske kundene nevner selskapet Narvesen, Imedia, Kreditkassen, DnB, Postverket, Fokus Bank og NKL.

Selskapet har også kunder i Spania, Belgia, Frankrike og Israel.

Metaphor Systems AS: Har du sett TV 2s værmelding, så har du sett resultatet av Metaphors produktutvikling. Selskapet lager "Metacast Ultra", et programsystem som bearbeider meteorologiske data til presentasjoner og animasjoner. Produktet brukes av en rekke TV-stasjoner, blant dem TV2 Norge, TV2 Danmark, Der Wetter Kanal i Tyskland og CNN i USA.

Metaphor hviler i stor grad på sin gründer, Karl H. Eggestad. Eggestad begynte arbeidet med programsystemet mens han utdannet seg som fysiker ved NTH. I løpet av 1996 vokste selskapet til syv medarbeidere.

Mitec AS: Mitec AS lager ekte nisjeprodukter, så små og nisjeorienterte at markedet er for lite for de store toneangivende leverandørene", ifølge gründer og daglig leder Hans Markussen. Selskapets to samspillende produkter - NetMan og NetBase (som tilsammen blir NetSys) gjør det mulig å drive fjernovervåkning av hussentraler. En liten boks knyttet til sentralen varsler en service-instans dersom det oppstår feil som den intelligente boksen ikke selv greier å ordne opp i. "En åpenbar mulighet som PABX-leverandørene åpenbart selv har oversett eller ignorert", ifølge Markussen. Selskapet har så langt satset på nordiske kunder.

Mitec har sitt utspring i tidligere Televerkets Forskningsinstitutt, hvor Markussen arbeidet som forsker.

Alle selskapene viser sunne økonomiske resultater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.