BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rosingkandidat fra Sandnes

Frustrasjon over mangel på gode personalprogrammer ga idéen til OniX People. Den nye versjon 2.0 har allerede slått ut store internasjonale løsninger i anbudsrunder på Vestlandet.

Liv T. Mytting
14. jan. 1998 - 20:08

OniX People er et personalprogram utviklet av OniX Software AS i Sandnes. Bernt Håvardsholm i Onix Software AS forteller til digi.no at dette er et program som tilpasser seg "de rareste organisasjoner". Programmet er bygget opp med få moduler fastlagt på forhånd.

- Vi lager ulike løsninger avhengig av kunden, forklarer Håvardsholm. Programmet er ikke laget som et vedheng til et allerede eksisterende lønnsprogram, men som et generelt personalprogram.

Håvardsholm trekker frem at OniX People er en rimelig konkurrent til de store selskapenes løsninger.

- Programmet er enklere å få oversikt over og enkelt å administrere, sier han. Det kommer ikke som en ferdig pakke med absolutt alle tenkelige funksjoner et firma kan komme til å trenge. I stedet inneholder det generelle moduler som er spesialtilpasset ulike krav.

- Vi ser alt som skjer med en person som ulike hendelser, sier Håvardsholm. På denne måten kategoriseres både utdannelser, kurs og ansettelser som hendelser i tid.

Versjon 1.0 av programmet var klart for to år siden. Denne versjonen ble solgt til boreselskapet Dolphin. Dette var en 16-bits versjon for Windows. Våren 97 ble løsningen valgt av Elf Petroleum etter en anbudsrunde med flere tyngre internasjonale aktører. Programmet har vært under installasjon og utprøving hos Elf i et halvt år. Den endelige konverteringen fra det gamle systemet skjedde i helga, og tirsdag denne uka var programmet i full drift.

- Ingen problemer foreløpig, ifølge Håvardsholm.

OniX People 2.0 organiserer personaldata, håndterer karriereplanlegging, organisasjonskart, søknader, bemanning og prosjekter. Programmet er 100 prosent klient/tjener-basert, fullstendig 32-bits i alle ledd og leveres for MS SQL Server og Oracle. Løsningen er skrevet i programmeringsspråket Centura og mye av koden ligger i databasen, noe som gjør tilpasning til eksisterende løsninger enklere og tillater store mengder data.

- Dette var noe av bakgrunnen for at Elf valgte vår løsning, sier Håvardsholm.

Utviklingen for Elf var også utslagsgivende for påmeldingen til Rosing-prisen.

- Nå ser vi at vår løsning fungerer bra, og vi har fått bevist at dette konseptet kan kommersialiseres, sier Håvardsholm. Programmet holder oversikt over vel 2000 ansatte og tidligere ansatte ved Elf.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.