Rosingnominerte viser høyt nivå på norsk IT

Nivået på de nominerte til årets Rosingpriser er utrolig høyt og bekrefter at Norge er blitt en kompetansedrevet økonomi, mener kjendisinvestor Terje Mikalsen.

Nivået på de nominerte til årets Rosingpriser er utrolig høyt og bekrefter at Norge er blitt en kompetansedrevet økonomi, mener kjendisinvestor Terje Mikalsen.

- Kunnskap er viktig, men kunnskap alene er ikke nok for å lykkes med nyskapning. I tillegg til høyt kunnskapsnivå må du ha et mangfold av idéer, et miljø som gir grobunn for idéutvikling, og ikke minst må man ha talenter og forbilder som kan skape optimisme ved å vise at det er mulig å lykkes og kommersialisere idéer. Samspillet mellom de tre faktorene kunnskap, mangfold og talent er med andre ord viktig, og det er også derfor Rosingprisen er viktig, sier Terje Mikalsen.

Investoren, som i flere år har vært "Rosingprisens høye beskytter" for å sitere priskoordinator Pål Leveraas, sa under dagens presentasjon av de nominerte til de seks Rosingprisene (pluss en hederspris) at det er en prestasjon i seg selv å komme til finalen. Av over 100 nominasjoner totalt har fagjuryene nominert tre finalister i hver priskategori.

- Juryenes største problem har vært at det bare er mulig å nominere tre finalister og én vinner i hver klasse. Det føles nesten feil å si at det ene er bedre enn det andre når kvaliteten og kreativiteten er så jevnt høy som den har vist seg i denne Rosing-konkurransen, sier han.

Mikalsen mener Rosingprisene er viktige fordi anerkjennelse fra andre fagfolk for gründere ofte er like viktig som økonomisk suksess.

- I Norge er vi generelt for dårlige med ros for nyttig innsats. Vi må gjøre mer for å fremelske en entreprenørkultur, og Rosingprisene er et godt bidrag, sier han.

Her er de seks juryenes nominasjoner:

  • Rosings brukervennlighetspris:

- Digimaker AS fra Kristiansand, for publiseringssystemet Digimaker 4.0

- Hydro Media, Halogen og Accenture for Interwoven for nye hydro.com

- Papirfly AS fra Sandnes for produktet Publish To Print

  • Rosings anvenderpris

- Extend AS fra Trondheim for kvalitetssikringssystemet Extend Quality System

- Kirkens Informasjonstjeneste, Oslo, ved webredaktør Gunnar Westermoen for nettstedet kirken.no

- Post- og teletilsynet for nettjenesten telepriser.no

  • Rosings språkpris

- Med andre ord, elektronisk synonymordbok på CD fra Samlaget i Oslo
- Nynodata AS, programvareprodusent i Bø i Telemark
- Tapir Akademinsk Forlag i Trondheim

  • Rosings kompetansepris

- Gress-gruppen AS på Billingstad utenfor Oslo
- MediaLT, ved Morten Tollefsen og Magne Lunde
- NKI Fjernundervisningen

  • Rosings studentpris

- Vision KING, laget av Tor-Øyvind Eriksen, Thomas Falang, Henning Hetland, Bjørn Gulliksen, Erik Bråten og Glenn Thomas Hvidsten fra Høhskolen i Kongsberg
- Visualisering av 3D fargerom, laget av Arne Magnus Bakke, Anders Rindal og Ståle Kopperud fra Høgskolen i Gjøvik
- Using XML Web Services to Provide Universally Accessible User Profiles, laget av Anne Marie Hartvigsen fra Høgskolen i Agder.

  • Rosings kreativitetspris

- Opera Software fra Oslo for sin Small Screen Rendering-teknologi

- Trolltech fra Oslo for Qtopia 1.6
- TraceTracker fra Oslo for produktet med samme navn

Den syvende prisen, Rosingakademiets hederspris, går til en person som over tid har gjort seg bemerket innen IT-verdenen. Tidligere vinnere er blant andre Helge Seip, Jens Balchen og forskerkollegene og Simula-fedrene Ole-Johan Dahl og Kristen Nygaard. Det offentliggjøres ingen nominerte til denne prisen, men vinneren offentliggjøres sammen med de andre prisvinnerne under Rosingdagene tirsdag 19. november.

* * *

digi.nos Eirik Rossen og Øystein Kvistad har deltatt som jurymedlemmer i henholdsvis Rosings språkpris og Rosings anvenderpris. De har ingen andre bindinger til Rosing-arrangementet, red.anm.

Til toppen