Roxio plukker opp de myke restene fra Napster

Roxio, kjent for blant annet Easy CD Creator, har fått godkjent sitt oppkjøp av åndsverket i boet etter Napster.

Roxio Inc er spesialist på programvare for CD- og DVD-brenning og har tidligere tenkt seg at musikknedlasting og CD-brenning kan være et interessant forretningskonsept. Budrunden i kjølvannet av Napster-konkursen skulle vært avsluttet i september i år, men er blitt forlenget.

Roxio gjorde sitt bud kjent 15. november, og tilslaget på fem millioner dollar for åndsverket i boet ble kjent i går. De materielle godene i boet, stort sett møbler og datautstyr, skal på auksjon 11. desember.

Les også

Roxio har ikke presisert hva Napsters åndsverk skal brukes til. Den offisielle forklaringen er at Napster-verdiene er "synergiske" med Roxios satsing og visjoner innen digitale medier og underholdningstjenester. Forbrukere og investorer loves en nærmere visjonær presisering når tiden er inne.

Investorene var for øyeblikket mer opptatt av en annen Roxio-nyhet: En avtale med Dell som går ut på å forhåndsinstallere Roxio-applikasjoner for videoredigering og DVD-brenning på Dimension-PC-er og Inspiron bærbare PC-er, sendte Roxios aksjekurs opp 23 prosent.

Til toppen