RSA frigir sin krypteringsalgoritme

RSAs krypteringsalgoritme er den mest utbredte for å sikre transaksjoner på Internett. Patentet utløper 20. september og algoritmen er offisielt frigitt per 6. september.

RSAs krypteringsalgoritme er den mest utbredte for å sikre transaksjoner på Internett. Patentet utløper 20. september og algoritmen er offisielt frigitt per 6. september.

RSA-algoritmen ble utviklet av tre studenter ved Massachusetts Institute of Technology (MIT). Patentet (USA patent # 4,405,829 "Cryptographic Communications System And Method") ble gitt MIT 20. september 1983. De tre studentene opprettet et selskap som siden ble døpt om til RSA Security, og fikk eksklusive rettigheter til patentet. Selskapet selger en rekke sikkerhetsapplikasjoner som bygger på algoritmen, og tjener også på å lisensiere algoritmen til andre.

RSA Security har i dag rundt 1000 ansatte og en årsomsetning på 218 millioner dollar. Av denne er noe over en halv million dollar royalty-inntekter på patentet.

Patentet utløper 20. september i år og kan ikke fornyes. RSA har valgt å frigi det per 6. september. Offentligheten har følgelig full og fri tilgang til algoritmen i dens opprinnelige form.

I en erklæring sier selskapet at overgivelsen av patentet til "public domain" er et "symbolsk skritt" som vil stadfeste RSA-kryptering som standarden i alle slags kablede og trådløse anvendelser og innretninger.

Selskapet frykter ikke den skjerpede konkurransen som frigivelsen av den opprinnelige algoritmen vil medføre. I forhold til den patenterte utgaven, har RSA kraftig bedret både ytelse og implementasjon, heter det, og dette gjenspeiles i selskapets allsidige utvalg av produkter.

Les mer om kryptering:


Lås igjen SuperOffice med smartkort
Microsoft avsluttet kryptodialog med kjent journalist
Smartkortsikkerhet uten tiltrodd tredjepart
Smartkortsikkerhet i Operas kommende e-post-leser
IBM lanserer krypteringsbrikke
Sikrere transaksjoner med WAP
- USAs regjering hater VPN-løsningen vår
Hun "smugler" personvern forbi eksportkontrollen
- Norske nettbanker gjør forbryteroppgaven for enkel

Til toppen