BEDRIFTSTEKNOLOGI

RSA-kode lenger inn i Microsofts ID-teknologi

RSA-kode for sikker styring av tilgang fra web inngår i Microsofts ID- og tilgangsteknologi.

Sikkerhetsselskapet RSA Security har hatt et tett samarbeid med Microsoft gjennom mange år, og RSA-kode har vært implementert i Microsofts sikkerhetsprodukter siden 1996, da Microsoft lisensierte RSAs krypteringsteknologi BSAFE.

På en pressekonferanse i forkant av den offisielle åpningen av selskapets europeiske årskonferanse i Amsterdam, RSA Conference 2003, kunngjorde RSAs globale markedsansvarlige John Wollard at dette samarbeidet er blitt enda tettere, ved at RSA ClearTrust 5.5, et program for å kontrollere tilgang til interne systemer via web, er blitt en del av Microsofts teknologi for identitets- og tilgangskontroll. Wollard lovet at løsningen vil bli demonstrert i løpet av konferansen.

Det innebærer at RSA er Microsofts løsning for tilgangskontroll fra web til alle slags serverbaserte Microsoft-applikasjoner. ClearTrust 5.5 gir sikker engangspålogging mot flere tjenester, integrert mot Microsofts ID-server Identity Integration Server 2003.

- ID- og tilgangskontroll seiler opp som et av de viktigste temaene innen IT-sikkerhet, sa Wollard.

- Fra brukersiden er det for mange brukernavn og passord å holde styr på, og fra bedriftssiden er det svært kostbart å forholde seg til systemer med hver sin påloggingsprosedyre.

Da ClearTrust 5.5 ble kunngjort for noen uker siden, var Microsoft-tilpasningen klar, med støtte ikke bare for webtjenester, men også for ID-tjenester i .Net, Microsofts katalogtjeneste ActiveDirectory, Windows 2003 og så videre.

- ClearTrust 5.5 er ikke begrenset til Microsoft-plattformen, understreket Wollard.

- De fleste kundene har en blanding av flere plattformer. Vår løsning er en nøkkel til å få ett opplegg for ID-styring på tvers av plattformene. Vi arbeider på et svært bredt grunnlag for at sikkerhetsutfordringer skal kunne løses på en plattformutavhengig måte. Vi har arbeidet tett med IBM og Microsoft innen sikkerhetsstandarder for webtjenester, og vi er også aktive innen OASIS og innen [den Sun-ledede] Liberty Alliance for internettbasert ID-styring.

Wollard kunngjorde samtidig en ny avtale mellom RSA og konsulentbedriften Accenture.

- Vi har inngått en global allianse med Accenture for å tilby integrerte løsninger med vår teknologi for sikker og skalerbar identitetskontroll.

Accenture bidrar ikke bare med integrasjonsbiten, men også med en metode for rask implementering av RSAs løsninger for tilgangskontroll og identitetsforvaltning. En tredje part i denne avtalen er det amerikanske selskapet Thor Technologies, som har teknologi for sikker forvaltning ("provisioning") av brukerkonti.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.