BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rubicon får gresse i fred

Det er fortsatt det gamle Rubicon-systemet PC-Systemer tjener penger på gikk det frem under dagens presentasjon. Gründer og administrerende direktør, Per A. Boasson, vil derfor ikke slippe storsatsingen Prosjekt Eidsvoll løs riktig ennå.

Eirik Flaa
14. aug. 1997 - 15:00

Fortsatt er det regnskapssystemet Rubicon PC-Systemer tjener mest penger på. Regnskapssystemet som - ifølge PC-Systemer - var ett av de første tilgjengelig på Windows NT/-95, har blitt et etablert merkenavn i Norge og er fortsatt et hovedsatsingsområde til PC-Systemer.

Selv om Rubicon per dags dato er det viktigste produktet til PC-Systemer, har størst fokus den siste tiden vært rettet mot Eidsvoll, et systemprosjekt der man kan sette sammen ulike komponenter for å fylle ulike oppgaver innenfor kontorstøtte. Hensikten er å selge komponentene til utvikler-selskaper som kan sette sammen sine egne produkter, og eventuelt lage sin egen design. PC-Systemer har allerede inngått en slik avtale med Røsvold System, med en minimum kontraktsverdi på 5,2 millioner.

Prosjekt Eidsvoll åpner også for et annet nytt forretningsområde, som drar nytte av utviklerkompetansen i selskapet: spesialsydde løsninger basert på Eidsvoll-komponenter for intern bruk i selskaper. PC-Systemer har allerede inngått avtale med pilotkunden Lys-Line om å utvikle et slik løsning.

Eidsvoll prosjektet vil også munne ut i et nytt regnskapssystem som skal erstatte Rubicon, men dette vil selskapet vente noe med.

- Vi ønsker ikke å torpedere vår egen virksomhet. Foreløpig går Rubicon virksomheten såpass bra at det kan ta en god stund før vi vil slippe et Eidsvoll-basert produkt, sier administrerende direktør i PC-Systemer ASA, Per A. Boasson til digi. Han forklarer at Eidsvoll vil bli lagt ut på markedet en gang i løpet av de neste to årene.

- Det vil trolig ta ytterligere et par år før Eidsvoll tar over for Rubicon på nysalg, sier Boasson og lover at støttefunksjoner rundt Rubicon-systemet vil forbli en viktig del av virksomheten i minst 10 år fremover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.