Rugaas utfordres på NorBit 97

Nordens største data- og telekom-messe starter tirsdag 9. september og varer til fredag kveld. Over 250 utstillere er påmeldt. Konferanseprogrammet har et høydepunkt hele Norge vil legge merke til.

Nordens største data- og telekom-messe starter tirsdag 9. september og varer til fredag kveld. Over 250 utstillere er påmeldt. Konferanseprogrammet har et høydepunkt hele Norge vil legge merke til.

NorBit 97 på Sjølyst organiseres av Norges Varemesse og Kontor- og Datateknisk Landsforening (KDL). Konferanseprogrammet er særdeles aktuelt, med et høydepunktet onsdag som er noe hele Norge vil legge merke til. Temaet er Kan Norge bli en IT-nasjon? og ingen ringere enn planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas foredrar om hva som skal til.

Sekretariatsleder Per Morten Vigtel i Norsk Investorforum går gjennom planene for IT Fornebu. Han utfordres av NIT-sjef Hans Christian Qvist som slår fast at IT Fornebu er "gårsdagens tanker om morgendagens samfunn". Administrerende direktør Terje Mikalsen i Mosvold Farsund skal forklare hvilke incentivordninger må til for å få plass til verdiskapning. Til slutt slipper foredragsholdere og sentrale politikere til i en paneldebatt som bør gnistre.

KDL har også ryddet plass for egne utspill. Foreningen har gjennomført en spørreundersøkelse som viser "skremmende holdninger i norsk næringsliv" til problemene man står overfor i forbindelse med årtusenskiftet.

- Får disse holdningene råde vil norsk næringsliv kunne oppleve sitt verste mareritt noen sinne. KDL er skremt over disse holdningene og vil presentere en tiltakspakke for å avhjelpe problemet, sier generalsekretær Per Morten Hoff i KDL.

Andre utspill fra KDL vil gjelde redaktøransvar på Internett, og en ny giv i kampen mot ulovlig kopiering av programvare.

I konferanseprogrammet ellers tørner blant annet Microsofts Ole Tom Seierstad og Nocoms Tom Jordal Jensen sammen i en duell om push-teknologi, i konferansen De viktige web-valgene.

I Veien til suksess handler det om hva som skal til for at IT-gründere skal få kommersiell suksess, og Arthur Olafsen fra Norman Data Defense er blant dem som vil dele av sin erfaring. Mer faglig pregede konferanser handler om NC kontra PC, og om intranett i praksis.

I Slik reduserer du IT-kostnadene presenterer Dun&Bradstreet en økonomisk analyse av databransjen i forhold til norsk næringsliv generelt, samt en fersk analyse av nytte av IT-investeringer i norsk næringsliv. Telemonopolets avvikling har sin egen konferanse, og sikkerhetsbidraget i år heter Spionen som kom inn via nettet, med innlegg av blant andre Ingvald Thuen fra Institutt for datasikkerhet, og Stein Møllerhaug, kjent fra flere sikkerhetsdebatter, nå produktsjef i Ingram Micro.

Selve utstillingsområdet på 13.900 kvadratmeter vil preges av en 200 kvadratmeter stor fellesstand fra Cinet og Telia, og en Internett-kafé med 120 PC-er til fri disposisjon for alle.

Arrangørene har satt en aldersgrense på 18 år. Messen er åpen fra kl 09:00 til 18:00, torsdag til kl 20:00.

Til toppen