Rugseth hopper på Internett-toget

Avtroppende Getronics-sjef Jens Rugseth (37) er akkurat ung nok til å være med på Internett-bølgen. Tilbud om ti prosents eierskap i venture-selskapet Segmentor, samt mulighet til å jobbe med den hotteste Internett-teknologien, gjorde at Rugseth ikke kunne si nei til den nye jobben.

Avtroppende Getronics-sjef Jens Rugseth (37) er akkurat ung nok til å være med på Internett-bølgen. Tilbud om ti prosents eierskap i venture-selskapet Segmentor, samt mulighet til å jobbe med den hotteste Internett-teknologien, gjorde at Rugseth ikke kunne si nei til den nye jobben.

Jens Rugseth har tolv års ledererfaring fra databransjen, de siste fem årene som direktør for Getronics (tidligere Ark/Cinet). Nå slutter han i selskapet for å hoppe på Internett-toget; som ny administrerende direktør i venture-selskapet Segmentor.

- Jeg har fått et tilbud som jeg ikke kunne si nei til. Jeg blir tredje største aksjonær (med ti prosent), etter styreformann Arthur Olafsen og tidligere daglig leder i selskapet, nå styremedlem og hovedaksjonær Jarle Holt.

Segmentor blir et team på tre, hvor Rugseth skal være administrerende direktør.

- Arthur Olafsen og Jarle Holt kan kapitalmarked og teknologi. Jeg er god på operasjonell drift og teknologi. Til sammen blir dette en god kombinasjon, sier Rugseth i et intervju med digi.no.

- Den andre årsaken til jobbskiftet er at jeg nå får anledning til å jobbe med det hotteste innen Internett-teknologi. Sist, men ikke minst, er det spennende å jobbe med etablering og utvikling av nye selskaper gjennom det å lære kapitalmarkedet å kjenne.

Segmentor er hovedaksjonær i flere Internett-selskaper. Blant disse er Internett Kanal 1 (som står bak digi.no), Organizer (web-basert e-post tjeneste), BizWeb (som driver med markedsdatabaser på Internett), Oversikt.com (bare en arbeidstittel, forsikrer Rugseth. Selskapet er helt i startfasen, og skal utvikle en søkemotor som skal benytte neste generasjons robot-teknologi), og Bedriftsinnkjøp (som er et co-shopper-prosjekt hvor 1000 bedrifter allerede er medlem).

I tillegg er Segmentor inne i flere andre prosjekter, men disse er det ifølge den påtroppende direktøren for tidlig å si noe om.

Rugseths oppgave i Segmentor vil i første omgang være å ha hovedoppsyn med de selskapene Segmentor er inne i, samt styreverv i de fleste av disse selskapene.

- Og så er det en grunn til, sier Rugseth spøkefullt.

- Jeg er bare 37 år. Det er akkurat ung nok til å være med på Internettbølgen. Grensen går vel på 40, antar jeg. Du kan si at Internett-toget stoppet på min stasjon, og jeg måtte hoppe på før det var for sent.

Han sier også at fem år i samme selskap er lenge nok, hvis man skal fortsette å være attraktiv i dette arbeidsmarkedet.

- Det er viktig med fornyelse etter fem år. Sånn sett er dette riktig timing.

Det er foreløpig ikke avklart hvem som tar over som administrerende direktør i Getronics, og heller ikke når Rugseth begynner i Segmentor.

PS. Vi gjør oppmerksom på at Jens Rugseth er styreformann i Internett Kanal 1, og at Arthur Olafsen også sitter i styret.

Til toppen