Rull-ut-mobilen kommer i salg i år

Polymer Vision skal i løpet av året begynne å tilby mobil med svært stort skjerm.

Rull-ut-mobilen kommer i salg i år

Polymer Vision skal i løpet av året begynne å tilby mobil med svært stort skjerm.

En mobil med en skjerm på 5 tommer vil normalt være for stor til å ha i en bukselomme, men ved hjelp av teknologi for såkalt elektronisk papir skal Polymer Visions Readius-mobil relativt greit kunne plasseres i en lomme.

Selskapet, som har sprunget ut fra skjermmiljøet hos Philips, viste fram en prototyp av mobilen allerede for mer enn to år siden. Nå har produksjonen startet, og mobilen skal komme i solgt i løpet av sommeren, skriver Reuters.

    Les også:

Skjermen på mobilen er på en måte rullet rundt selve mobilen når skjermen ikke er i bruk. Når den er rullet ut, blir mobilen for stor til å ha i lommen.

Skjermen skal dessuten være langt mer energieffektiv enn LCD-skjermene som vanligvis brukes i dagens mobiler. Polymer Vision lover at brukeren skal kunne lese fra skjermen kontinuerlig i 30 timer uten at batteriet må lades på nytt. Mobilen vil dermed kunne fungere som en e-bokleser.

Readius skal ha en vekt på 115 gram og måler 115 x 57 x 21 mm når den er lukket. Den skal ha støtte for Turbo-3G, Bluetooth, USB og microSD-kort. Den bygger på en 400 MHz ARM-prosessor og betjenes ved hjelp av åtte taster.

Ifølge Reuters skal brukerne kunne registrere e-postkontoer, nyhetskilder, podcasts, lydbøker og bloggfeeder på en datamaskin, slik at innholdet kan skyves over på mobilen når ved neste oppdatering.

Én klar ulempe har likevel mobilen. Skjermen støtter ikke farger, bare 16 ulike gråtoner. Selskapet har begynt å planlegge en modell med åtte tommers fargeskjerm som også kan vise video, men dette er innen en femårs periode.

Det er ikke kjent hva Readius vil koste, men overfor Reuters antyder daglig leder i Polymer Vision, Karl McGoldrick, en pris tilsvarende det de mest avanserte mobilene på markedet koster i dag.

Til toppen