Rullefelt til besvær

Mange brukere opplever problemer med nyeste Chrome.

Rullefelt til besvær
En rekke Chrome-brukere synes lite om de smale rullefeltene som er innført i Chrome 32. Rullefeltene har heller ikke piler i endene. Mange opplever også at rullefeltene ikke fungerer sammen med musen, hos enkelte vises websider med rosa bakgrunn. Som artikkelen nedenfor beskriver, lar noen av problemene seg løse av brukerne selv. Bilde:

Den nyeste utgaven av Google Chrome kom for en uke siden og inkluderer en rekke nyheter, ikke minst en ny design på Modern UI-utgaven. I ettertid har det vist seg at Google nok burde ha testet denne Chrome-utgaven litt grundigere. Mange skriver i diverse fora og i feilrapporteringssystemet for Chrome og Chromium at de opplever problemer med rullefeltene. Det aller meste dreier seg om Windows-utgaven.

Mange av meldingene kommer fra brukere som misliker det nye utseendet på rullefeltene i desktop-modus. Tidligere har det vært piler i endene av rullefeltet, men disse er nå fjernet. Disse pilene har gjort det mulig å rulle med svært små skritt. Nå rulles innholdet med en hel skjermhøyde/-bredde om gangen. I tillegg er rullefeltene i Chrome 32 smalere enn det som er vanlig i Windows. Også dette mislikes av en del.

Fungerer ikke

Verre er det likevel at en del brukere opplever at de ikke kan bruke rullefeltene med musen i det hele tatt, men i stedet må bruke tastaturet. Noen forteller at dette bare gjelder «select-bokser» på websidene, mens andre oppgir at det er problemer i selve brukergrensesnittet til nettleseren.

Det er fortsatt uklart hva dette egentlig skyldes, men en del brukere har greid å komme seg rundt problemene ved å endre innstillinger i operativsystemet. Det virker som de fleste av problemene er relatert til Windows 7, men det kan rett og slett skyldes at dette er det mest brukte operativsystemet.

Enkelte brukere har kunne løse problemet ved å endre tilbake innstillingene for persontilpasning i Windows, dersom disse har blitt endret. Blant annet har noen fått rullefeltene til å virke igjen ved at de på nytt har tatt i bruk Aero-temaet, noe som altså er standardinnstillingen.

Musinnstillinger

En leser som digi.no har vært i kontakt med, har i en ukes tid opplevd at rullehjulet til musen ikke lenger fungerte i Chrome. Han skrev om dette her. I går foreslo en annen Chrome-bruker en metode som også løste problemet til vår leser:

Control panel>All Control Panel Items>Mouse, go to "Lenovo" Tab and select "Advanced Properties", go to "Wheel" tab make sure the enable universal Scrolling is selected, select "Exceptions" and in the screen that pops up "Add" Chrome to the list

Løsningen som ble foreslått er spesifikt knyttet til Lenovo-maskiner og -mus, men lignende metoder skal også være tilgjengelige i innstilligene for mus fra andre leverandører. For problemet skal ikke bare gjelde Lenovo-maskiner.

Rosa

Et annet problem som har vært knyttet til Chrome 32 for Windows, har ført til at websider vises med rosa bakgrunnsfarge. Mye tyder på at problemet kun er knyttet til Nvidia-baserte skjermkort med driverversjon 9.18.13.3165. I alle fall er det mange som melder at problemet har blitt løst når de har installert en nyere driver.

Det er uklart hvilke planer Google har for å rette disse problemene i Chrome.

    Les også: