Ruller endelig opp skjermen

Drømmen er gammel, men nå søker Philips partnere for en utrullbar skjerm.

Drømmen er gammel, men nå søker Philips partnere for en utrullbar skjerm.

Philips-avdelingen Polymer Vision viser en lenge etterlengtet nyhet på den pågående utstillingen IFA 2005 for forbrukerelektronikk i Berlin: En fem tommers skjerm som kan rulles inn og ut av en enhet på størrelse med en mobiltelefon. Selskapet har ved flere anledninger de siste årene kommet med utspill om små fleksible skjermer, men denne gangen ser det ut som om man har tatt et viktig skritt mot å virkeliggjøre ideen som forbrukervare.

    Les også:

Ifølge Philips viser den utrullbare skjermen «Readius» at konseptet er fullt ut levedyktig, og egnet til å løse behovet til folk som trenger en større skjerm uten at mobiltelefonen skal gjøres mer omfangsrik eller tyngre enn den er i dag.

Readius skal være verdens første prototyp på en funksjonell skjerm med større leseflate enn apparatet den rulles ut fra. Prototypen på fem tommer har fire gråtoner og en oppløsning på 320 ganger 240 punkter. Philips mener den gir samme lesbarhet som papir, også i skarp dagslys, og at den er egnet for intens lesing av papir, grafikk og kart.

Selve skjermteknologien er hentet fra E Ink. Energiforbruket skal være svært beskjedent. Enheten som prototypen rulles ut fra, er på 100 ganger 60 ganger 20 med mer.

Philips har ikke tenkt å kommersialisere produktet på egen hånd, men forhandler med både finansielle partnere og med mobilleverandører. Hvem disse er, er ikke kjent.

I volumproduksjon kan prisen komme ned på samme nivå som for en LCD-skjerm i tilsvarende størrelse i dag, heter det.

Til toppen